caixa popular

Redacció de la nova ordenació de l'illa de Tabacalera

Redacció de la nova ordenació de l'illa de Tabacalera
22/05/2017 -

La Comissió de Desenvolupament Urbà Sostenible i Vivenda ha encarregat hui la redacció del nou instrument de planejament per a l’ordenació urbanística de l’illa en què s’ubica l’edifici municipal de l’antiga fàbrica de Tabacalera, actual seu de les dependències municipals del carrer d’Amadeu de Savoia. Es tracta, en paraules del regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible i Vivenda, Vicent Sarrià, d’una actuació “extremadament complexa”.

“Estem davant d’una situació extremadament complexa perquè ja hi ha dos edificis construïts, amb adquirents de bona fe, i a més cal afrontar l’aspecte patrimonial, atesos els canvis de qualificació i de planejament que comporta la decisió judicial”, ha explicat Sarrià. Com és conegut, la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) va emetre sentència ferma, referendada pel Suprem, per la qual anul·lava la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), el planejament i la permuta que va donar lloc a l’operació urbanística impulsada en el seu dia per l’Ajuntament amb la promotora.

Respecte a les dues edificacions, l’Ajuntament únicament pot procedir a regularitzar la seua situació perquè no queden fora d’ordenació: la sentència reposa la qualificació de servici públic a l’immoble de la plaça d’Amèrica objecte de permuta, i la d’industrial al d’Amadeu de Savoia. Quant al patrimoni, la voluntat municipal és iniciar els tràmits i la redacció del projecte, ha explicat el regidor, atés que també ha canviat el planejament per a l’edifici municipal en si, que recupera la seua condició d’industrial i que caldrà reposar en la seua qualificació d’administratiu. “I una vegada fet tot això”, ha continuat Vicent Sarrià, “procedir a la reconstrucció de les naus que van ser enderrocades, una vegada que els tècnics determinen si ha de fer-se mimèticament o no”.

L’Ajuntament iniciarà ara una negociació amb l’empresa beneficiària de l’operació impulsada pel govern anterior de l’Ajuntament, la promotora Guadalmedina, sobre les compensacions fixades en el seu dia pels canvis de qualificació dels solars. La moció plantejada a aquest respecte per la Regidoria planteja traslladar l’edificabilitat d’aquests solars a altres parcel·les de la ciutat per determinar. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat dels grups polítics de la corporació.

SECTOR CAMÍ FONDO DEL GRAU

D’altra banda, la Comissió d’Urbanisme ha aprovat també hui iniciar el procés de consulta i sotmetre a informació pública la modificació del Pla de Reforma Interior Modificatiu del Sector Camí Fondo del Grau. Tal com ha recordat el regidor Sarrià, es tracta d’un programa paralitzat fa molts anys, “des que els bancs se’n van fer càrrec, en entrar en concurs de creditors l’empresa adjudicatària”. També en aquest cas s’esmena l’actuació del govern anterior de l’Ajuntament, que va canviar el pla parcial del sector per a equiparar el règim d’altures i l’ordenació interior al que es preveia que seria el futur sector del Grau.

No obstant això, el Govern de la Nau considera que la solució inicial és “més realitzable i presentava una tipologia més adaptada al barri del Grau”, en paraules de Sarrià, per la qual cosa s’ha aprovat tornar al planejament original, amb el vot a favor de tots els grups polítics excepte el PP, que s’ha abstingut.

Aquesta decisió comporta un avantatge afegit, ha assegurat el regidor Sarrià, i és que l’aprofitament que l’Ajuntament obtenia amb el planejament anterior era una propietat de concepte indivís, és a dir, una part d’una edificació, mentre que ara serà una parcel·la. Una vegada conclòs el procés d’exposició pública, el programa podrà estar plenament operatiu en un curt termini de temps, ha avançat Sarrià.

Finalment, la Comissió ha aprovat sotmetre a informació pública les modificacions introduïdes en el PEP EBIC-03 Botànic, Torres de Quart, Església de Sant Miquel i Sant Sebastià, després del tràmit de consultes, informació i participació pública efectuat.

Tal com ha explicat el regidor, s’ha acceptat la majoria de les al·legacions referides a la limitació d’altures prevista en el pla, aspecte aquest que va despertar inquietud entre els propietaris afectats. Per això, la solució per la qual s’ha optat és que la limitació esmentada serà la que efectivament preveu el pla, però els edificis afectats es qualifiquen “en règim de transitorietat”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − dos =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris