25n
25N
25N

La nova Oficina Valenciana de la Bicicleta potenciarà la mobilitat sostenible a la Comunitat Valenciana

Una de les principals accions de l’Oficina de la Bicicleta serà la gestió de les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets

La nova Oficina Valenciana de la Bicicleta potenciarà la mobilitat sostenible a la Comunitat Valenciana
15/05/2020 -

La mobilitat sostenible, sens dubte, és l’aposta del futur. Enmig de l’actual crisi sanitària, s’ha fet visible la necessitat de construir ciutats menys contaminants en les quals es potencia l’ús de mitjans de transport més sostenibles. D’aquesta manera, la Generalitat ha desenvolupat un Pla de Foment d’Ús de la Bicicleta per a impulsar eixe nou model de ciutat “més ecològica i sostenible” a través de diferents accions que s’aniran duent a terme, comptant amb el consens dels agents socials relacionats amb aquestes noves maneres de desplaçament.

Una de les primeres iniciatives que s’han anunciat ha sigut la creació d’una Oficina de la Bicicleta, que comptarà amb un òrgan de participació permanent que, sota el nom Consell Valencià de la Bicicleta, integrarà a tots aquests agents per a treballar en el foment de la sostenibilitat. De fet, una de les comeses que, amb caràcter immediat emprendrà l’Oficina Valenciana de la Bicicleta serà les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets.

A partir del 15 juny, es concediran ajudes directes de fins a 250 euros per a la compra de bicicletes convencionals de caràcter d’urbà, bicicletes elèctriques, patinets i kits d’electrificació de bicicletes, en tots aquells establiments i botigues amb seu a la Comunitat Valenciana que s’adherisquen al pla.

Per part del comprador, l’únic requisit serà residir a la Comunitat Valenciana i emplenar, en el local triat per a la compra, la documentació necessària. Posteriorment, una vegada acreditada i aprovada aquesta sol·licitud, podrà beneficiar-se de l’ajuda en el moment de la compra, ja que l’import de la subvenció serà descomptat directament del preu de venda.

No obstant això, no serà l’única funció de l’Oficina de la Bicicleta, ja que també s’encarregarà de l’elaboració d’estudis; el desenvolupament d’aplicacions per a ajudar les persones a millorar l’experiència en el desplaçament, per exemple, amb eines de disseny de ruta; la informació sobre normativa, i novetats sobre les actuacions en aquesta matèria; la creació d’un registre de bicicletes i VMP; o la posada en marxa d’un canal de participació ciutadana en relació amb actuacions ciclopeatonals.

Així mateix, servirà com a eina d’interlocució amb col·lectius i altres administracions; desenvoluparà campanyes de sensibilització; impulsarà una educació viària que integre aquestes noves modalitats; i coordinarà actuacions amb el transport públic.

Tal com ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, l’Oficina de la Bicicleta “naix amb vocació de permanència més enllà d’aquesta crisi, i concentrarà les diferents iniciatives i línies de treball per a promoure la utilització de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, a més de constituir un punt de trobada i d’informació en relació amb aquesta manera sostenible de transport”.

Per part seua, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat que “la bici no és només per a estiu, sinó que cal incorporar-la a la mobilitat diària”. D’aquesta manera, el Govern valencià aposta pel “foment de mitjans de transport individuals i sostenibles que faciliten el compliment del distanciament social, garanteixen les demandes de mobilitat en un sistema inclusiu que no deixe arrere a cap col·lectiu i que preserven la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, sense abandonar la lluita contra el canvi climàtic”.

Ajudes per a la compra de bicicleta i patinets de la Comunitat Valenciana 2020

Les ajudes previstes són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques, l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1.400 euros; de 75 euros per a les no electrificades, el preu màxim de les quals serà de 500 euros; i igualment 75 euros per a patinets elèctrics, el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros.

Les ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros – el preu màxim del kit està fixat en 600 euros – o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros i el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + deu =