caixa popular

La ITV s'endureix en 2018

El nou reglament de la ITV contempla mesures més exhaustives de control

facebook.com/ITV-Levante-SA

La ITV s'endureix en 2018
20/03/2018 -

El president de la patronal AECA-ITV ja ha anunciat que la nova normativa de la Inspecció Tècnica de Vehicles, més coneguda com la ITV, comptarà amb noves mesures que s’adaptaran a les prescripcions realitzades per la Unió Europea, i que començaran a controlar tots els elements electrònics dels vehicles, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat, reduir les emissions, així com els fraus. En aquest sentit, s’espera que a mitjan 2018, totes les ITV europees ja s’hagen adaptat a la nova normativa.

Quines novetats s’inclouran en la nova ITV?

Una de les més importants és que s’obligarà a totes les estacions de la ITV a renovar el seu equipament per a poder realitzar una valoració a través del port OBD que incorporen, hui dia, els vehicles. D’aquesta forma, no solament es podrà dur a terme una inspecció més minuciosa del bon funcionament dels airbags i dels pretensors dels cinturons de seguretat, sinó que es podran detectar modificacions en el comportament del propulsor, que puguen generar possibles accidents.

Un altre dels punts clau del nou reglament de la ITV serà que s’intensificarà la inspecció en els elements electrònics dels vehicles per a controlar que no s’hagen produït manipulacions. Per això, serà necessari que puguen accedir al registre per a comprovar tot el que el conductor ha fet amb el seu cotxe.

Finalment, una de les novetats més sonades de la nova ITV, que entrarà en vigor en el mes de maig, estarà relacionada amb la matrícula històrica, que passarà de 25 a 30 anys per a poder ser sol·licitada. I és que aquesta matrícula aporta diferents beneficis, com la reducció de la quota del segur o la possibilitat d’ampliar les revisions de la ITV cada cinc anys.

Canvis en la cita de la ITV

La nova normativa atorgarà més facilitats als conductors. En aquest sentit, es permetrà avançar la data de la cita sol·licitada per a la inspecció de la ITV sense una penalització per al propietari del vehicle, sempre que es mantinga dins de l’espai màxim d’un mes. A més, el conductor podrà triar lliurement l’estació de la ITV, en el cas que hagueren de passar una segona revisió. Amb aquesta mesura, es pretén facilitar al conductor la possibilitat de trobar una nova data, dins del termini permés per a passar la segona ITV.

En cas d’aplicar-se, Espanya serà el país pioner a aplicar el nou control per als vehicles. Així, si els resultats són favorables, tot apunta al fet que s’anirà aplicant gradualment en la resta de països europeus. Des de la patronal de la ITV han assegurat que es disposa de la tecnologia necessària per a detectar fraus en la ITV, i és per això pel que, en el mes de maig, començaran els controls més exhaustius, posant l’accent en les emissions contaminants dels vehicles.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dotze =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC