25n
25N
25N

"La nova línia de MetroValencia serà un tramvia la inversió de la qual rondarà els 35 milions d'euros"

El tramvia utilitzarà el mateix ramal de l’L10 que eixirà des de la parada del carrer Alacant

"La nova línia de MetroValencia serà un tramvia la inversió de la qual rondarà els 35 milions d'euros"
22/09/2020 -

València segueix en la lluita de convertir a la ciutat en un lloc ecològic i sostenible. Per a aconseguir-ho, la Generalitat ja ha avançat que treballarà en una nova línia de metro, que se suma, a l’L10 que ja està en marxa. Així ho va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, en el seu discurs en el Debat sobre l’estat de la Comunitat Valenciana, que va pronunciar ahir. Aquesta és un vessant més que busca temptar als valencians i valencianes perquè abandonen el transport privat, que és més contaminant, en favor d’una mobilitat sostenible com ho és el transport públic.

I és que l’actual entramat de les línies de MetroValencia té deficiències que porten reclamant la seua solució diferents veïns de diversos barris de la capital del Túria, ja que diuen que no estan ben connectats, com ocorre amb el barri de Natzaret, per exemple. Si els nuclis urbans no estan ben connectats amb l’àrea metropolitana, inevitablement, denuncien veure’s obligats a utilitzar el transport privat. És per això que la Generalitat intenta pal·liar aquesta situació amb una nova línia de MetroValencia, que fins i tot no té nom, però que sí que se sap que serà tramvia i que passarà pel barri de Malilla.

Aquesta actuació compartirà part del ramal que ja ha finalitzat les seues obres al carrer Alacant amb l’L10 que connecta l’Estació del Nord amb Natzaret, que servirà, al seu torn, per a connectar la mateixa estació amb l’Hospital La Fe Nova. De moment, la també coneguda com a ciutat hospitalària només tenia connexió amb línies d’autobusos i amb Rodalies, que sí que tenia connexió directa amb l’Estació del Nord a través de la línia C6 (la que va cap a Castelló de la Plana) amb la parada Font de Sant LLuís. No obstant això, ni la freqüència de pas, ni el preu són equiparables al Metro.

El Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat que “es tracta d’una actuació molt necessària que millorarà la mobilitat i connectivitat de tots els veïns i veïnes de Malilla. Una mostra més del compromís i l’aposta de la GVA per continuar connectant la ciutat de manera sostenible i apostant pel transport públic”.

Aquestes accions se sumen a altres iniciatives que ha tingut l’Ajuntament de València per a potenciar la mobilitat sostenible com la millora i l’augment de quilòmetres de carril bici, la modernització dels sistemes d’EMT, o els serveis nocturns.

D’altra banda, l’L10 que contínua avançant i que té prevista la seua ampliació fins a la Marina, contínua avançant segons el que es preveu: “Tots els trams de la futura Línia 10 estan ja en marxa, en diferents fases, ja que hi ha projectes finalitzats, en obres o pendents de l’inici de les mateixes amb els tràmits administratius resolts”, ha dit Espanya, per tant, la data d’inauguració està cada vegada més a prop.

La connexió amb del barri de Natzaret amb el centre és un pas més en la rehabilitació del nucli urbà que ja compta amb diferents plans d’actuació urbanística. Ja el mes de març passat, l’alcalde de València, Joan Ribó, qualificava el començament de les obres com “un pas molt important per a aquest barri i la seua connexió amb el centre de la ciutat” perquè “Natzaret ha patit un procés de marginació i aïllament: aïllat de la mar pel creixement del Port, aïllat de la ciutat per les grans infraestructures, aïllat dels pobles veïns de la Punta i Pinedo, i aïllat de l’horta”.

No obstant això, la revitalització del barri no sols consistirà en la posada en marxa de l’L10, sinó que es treballarà, en primer lloc, “en la recuperació de l’horta de Rovella; en la creació del Parc de Desembocadura; i, a més, en què l’actual línia 10 continue cap al Nord, connectant la Marina i la terminal de passatgers del Port, i enllaçant amb la xarxa de MetroValencia que arriba al Canyamelar”.

En definitiva, la Generalitat ha posat en marxa una sèrie d’actuacions, emmarcades en l’eix de la cohesió territorial, que suposaran una inversió de 640 milions d’euros i millorarà significativament les connexions en tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 1 =