caixa popular

Així és la nova llei del taxi

La nova Llei del Taxi està en vigor des de dissabte passat

Així és la nova llei del taxi
13/11/2017 -

La nova Llei del Taxi de la Comunitat Valenciana, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, ja està en vigor, des de dissabte passat 11 de novembre. Una llei, que el passat 26 d’octubre va ser aprovada per les Corts Valencianes, amb els vots en contra del PP i Cs, i que a més no compta amb el suport de la Unió d’Associacions d’Autotaxis de la Comunitat Valenciana en considerar que els deixa ‘desprotegits davant l’intrusisme’.

No obstant això, i malgrat les protestes, la Llei del Taxi s’ha aprovat, i regula diferents aspectes del servei, com la prohibició d’existir més d’una autorització per a arrendament de vehicles amb conductor (VTC) per cada 30 autoritzacions de transport públic de viatgers en vehicles de turisme (taxi) en la Comunitat. Així mateix, també s’especifica que les persones físiques que disposen de diverses autoritzacions de taxi podran seguir mantenint-les si, en el termini de sis mesos, adscriuen vehicle adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Així mateix, el servei de taxi es realitzarà prèvia autorització administrativa expedida per la Conselleria o els Ajuntaments dels municipis que no s’hi hagen integrat en un àmbit territorial superior per a la prestació del servei. A més, la nova Llei del Taxi especifica que aquestes autoritzacions es lliuraran a persones físiques, que només podran disposar d’una autorització, i per a un vehicle.

Finalment, un altre dels apartats més destacats de la Llei del Taxi és que al costat de les noves autoritzacions se’ls adscriurà un vehicle de fins a dos anys d’antiguitat. Així mateix, l’antiguitat dels vehicles no podrà superar els 12 anys, per la qual cosa la norma ofereix la possibilitat de crear Centres de Distribució dels Serveis del Taxi, en els quals es podran crear societats o cooperatives de taxistes per a concentrar l’oferta dels seus serveis i millorar la seua comercialització.

Aquesta norma ja ha entrat en vigor, i ara només queda esperar per a veure com és el seu acolliment, i si la Unió d’Associacions d’Autotaxis té preparades altres mobilitzacions, com la del passat 25 d’octubre, per a mostrar el seu rebuig per aquesta nova llei.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018