25n
25N
25N

La nova il·luminació d'Aldaia reduirà l'emissió 1.000 tones CO₂ a l'atmosfera a l'any

La nova il·luminació d'Aldaia reduirà l'emissió 1.000 tones CO₂ a l'atmosfera a l'any
22/04/2021 -

«Aldaia pel Clima» el projecte municipal que englobarà totes les iniciatives destinades a cura del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, ha començat a caminar amb el canvi de les 5.500 lluminàries de carrers d’Aldaia. L’equip de tècnics que ha donat forma a aquest projecte, expliquen que a través de la renovació de la llum pública del municipi, amb la qual s’està passant de la clàssica llum groga a llum led blanca d’última generació, es va reduir de manera notable la contaminació lumínica (la llum que els fanals antics emeten cap al cel i que no té cap utilitat concreta). En aquest sentit, i segons els experts, Aldaia estalviarà més de 2.000.000 de kw/h d’energia i 1.000 tones CO₂, la qual cosa de cara a l’atmosfera equival a la plantació de quasi 90.000 arbres.

Per a l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, a nivell local «ja estem notant els efectes del canvi climàtic» ja que «les “gotes fredes” que abans es produïen al setembre-octubre-novembre, ara estan començant a produir-se també a l’hivern o primavera, i els períodes de nits tropicals amb temperatures sufocants a l’estiu cada vegada són més extensos. Per això -continua l’alcalde-, crec que és un acte de justícia social i responsabilitat individual i col·lectiva començar hui, tots junts, a treballar per a frenar el canvi climàtic i salvar la nostra casa comuna: el nostre planeta. Encara som a temps.»

En aquest sentit, el màxim mandatari recorda la celebració del Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació i en aquesta línia advoca per «apostar per les noves tecnologies» en la cerca de noves estratègies de desenvolupament econòmic «que permeten al nostre teixit social i empresarial aconseguir un creixement sostingut i sostenible basat en l’ús racional dels recursos».

El canvi de la il·luminació la via pública d’Aldaia es troba ja en la fase final de la seua culminació. Així, fonts municipals indiquen que en les pròximes setmanes «es podrà donar per finalitzat tot el procés».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

museo prehistoria