25n
25N
25N

Noves dates per a la “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent que es posposa a la fi de maig per la crisi sanitària de la COVID-19

Noves dates per a la “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent que es posposa a la fi de maig per la crisi sanitària de la COVID-19
01/04/2020 -

“Llançadora Connecta Ocupació” és un programa d’orientació laboral per a ajudar i guiar a 20 persones en situació de desocupació a reactivar la seua cerca de treball en el mercat actual amb noves tècniques i eines, reforçant les competències transversals i digitals. Estava previst que la nova “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent comencés a principis de maig. No obstant això, a causa de la situació excepcional que viu tot el país per la crisi de la COVID-19, les entitats promotores del programa han decidit retardar l’inici fins a finals de maig.

Per això, el termini d’inscripció s’amplia fins al 4 de maig. Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta poden realitzar ja la seua inscripció en la pàgina web www.lanzaderasconectaempleo.es. Així, la nova “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent es durà a terme entre finals de maig i finals de setembre.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, i el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

La capital de l’Horta Sud ha albergat durant els últims anys dues edicions del programa llançadores d’ocupació, en el qual han participat gairebé mig centenar de persones, de les quals el 60% ha millorat la seua situació laboral, perquè ha trobat treball per compte d’altri en diferents sectors, ha emprés el seu propi negoci, ha ampliat la seua formació o ha realitzat un Certificat de Professionalitat.

Qui pot participar?

La “Llançadora Connecta Ocupació” tindrà 20 places, destinades a homes i dones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Poden tenir qualsevol nivell formatiu (sense estudis, ESO; Formació Professional, Batxillerat o graus universitaris) i procedir de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia.

Procés de selecció

Entre totes les persones inscrites, es farà un procés de selecció per a triar als vint participants finals. Aquest procés, en compliment amb l’RD d’Estat d’Alarma, es realitzarà de manera en línia o telemàtica, amb entrevistes per videoconferència o telèfon, en funció de les necessitats o recursos de les persones apuntades al programa.

Quines activitats faran?

Els seus participants realitzaran activitats per a millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral: dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral; actualització de currículums i simulacions d’entrevistes de treball; mapes d’ocupabilitat i visites a empreses, entre altres.

La cerca d’ocupació no per per la Covid-19

“La nostra prioritat és que les persones en situació de desocupació continuen comptant amb accions i mesures que els ajuden a trobar una ocupació. En aquest nou escenari, anirem prenent mesures que asseguren la continuïtat dels nostres programes i estudiarem noves modalitats perquè aquesta Llançadora Connecta Ocupació es puguen dur a terme”, explica Natalia Serrano, directora de l’Àrea d’Ús de Fundació Santa María la Real.

“Des de Fundació Telefònica tenim el compromís de connectar a les persones a través de la tecnologia i ara aquest deure és més necessari que mai amb la crisi de la COVID-19. No volem que ningú es quede enrere, per això, continuem treballant en digital perquè les persones en situació de desocupació puguen continuar formant-se i no perden la seua oportunitat laboral”, subratlla Luis Miguel Olivas, director Global d’Ocupabilitat i Innovació Educativa de Fundació Telefònica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

CCCC
torrent