L’Ajuntament de Meliana adjudica les obres en una fase important per a rehabilitar el palauet de Nolla

L’Ajuntament de Meliana adjudica les obres en una fase important per a rehabilitar el palauet de Nolla
20/03/2019 -

L’Ajuntament de Meliana ha adjudicat ja les obres d’una nova fase, que començarà en breu, en la rehabilitació del palauet de Nolla, un dels edificis patrimonials més importants del municipi, bressol del mosaic Nolla, el paviment industrial de final del segle XIX i mitjan del segle XX que va tindre una expansió comercial d’abast internacional. El cost total de l’actuació serà de 610.000 €, dels quals 252.000 € corresponen a fons europeus Feder dins del programa de rehabilitació de patrimoni impulsat per Presidència de la Generalitat Valenciana. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Construcciones Nebot Adelantado, SL per 579.532,67 € i el termini d’execució de les obres serà de 10 mesos. La resta de la partida econòmica es destinarà a treballs de documentació del procés de rehabilitació i a la difusió d’aquest patrimoni industrial tan emblemàtic.

Com explica l’alcalde de Meliana i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “Després d’aquesta intervenció, l’edifici començarà a tindre un ús públic i haurà de ser visitable, també com a part de l’oferta turística de Meliana, ja que serà un dels elements que aportarem a l’itinerari patrimonial del projecte Turisme Carraixet”. En aquest sentit, cal recordar que Meliana s’ha incorporat al Pla de dinamització i governança turística de la Mancomunitat del Carraixet, un pla per al període 2018-2020, en què participen l’Agència Valenciana de Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació i la dita mancomunitat.

Respecte d’això, l’alcalde incideix: “la recuperació del patrimoni i la seua destinació cultural i d’oferta turística era un dels objectius temàtics que ens vam fixar en l’estratègia ViuHo, de desenvolupament urbà, sostenible i integrat (EDUSI)”. Una estratègia que s’ha elaborat aquesta legislatura conjuntament amb els ajuntaments d’Albalat dels Sorells i Foios, i que està permetent desplegar diferents projectes i actuacions en la línia dels objectius europeus.

D’altra banda, conclou Riera, “amb aquesta intervenció al palauet, començarem a donar forma ja a un projecte cultural ambiciós, que tindrà en aquest edifici i en aquest punt un important focus d’activitat i de referència comarcal i, en aquest sentit, estem treballant ja diferents propostes pel que fa a l’entorn de l’edifici, els serveis que s’oferiran i la continuació de la rehabilitació amb noves fases”. Una oferta que s’afegirà a la pròpia de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i del Centre Cultural Rausell.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 17 =

cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
alcasser
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019