25n
25N
25N

L'estructura de l'Ajuntament de València s'actualitza als nous reptes

Regidories tan ‘senzilles’ com Parcs i Jardins passa a denominar-se “Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat”

L'estructura de l'Ajuntament de València s'actualitza als nous reptes
16/07/2019 -

El divendres, poques abans d’esgotar el termini, Compromís i el PSPV van aconseguir un acord de govern. Aqueix mateix matí, si no volien ‘estirar’ el reglament amb una sessió extraordinària, havien de signar un pla que arribara a temps a la Junta de portaveus d’aqueix matí. Així, es podria -i finalment, pot- realitzar amb normalitat el Ple d’Organització de demà. Es tracta d’una nova organització que, si bé manté un fons semblant a la legislatura anterior, ha actualitzat moltes de les seues denominacions; assenyalen els nous ‘reptes’ i ambicions de ‘La Nau II’.

Durant la campanya electoral, tant des del partit de Sandra Gómez com des del de Joan Ribó, es va posar l’accent als “pobles de València”, aqueixes pedanies com Massarrojos o Poble Nou que, fa més d’un segle, van ser annexionades a València. Això s’ha traduït, en l’estructura signada, en la diferenciació d’una regidoria: la d’Agricultura, Horta i Pobles de València es divideix en dos. Ara una de les cares noves per Compromís, Lucía Beamud, portarà aquestes pedanies amb un espai propi.

També la tercera edat es troba reflectida en la nova política del consistori: la regidoria de “Persones Majors” passa a denominar-se d'”Envelliment Actiu“. Una denominació que posa l’accent en la intenció de millorar la “qualitat de vida” a mesura que s’avança en edat.

Dins de l’àrea de Mobilitat Sostenible i Espai Públic, que torna a estar dirigida per Giuseppe Grezzi, també hi ha canvis. Després d’una legislatura en la qual el regidor va ser sonat per la gran ampliació dels carrils bici, el nou nom de la regidoria fa un esment al que Ribó assenyale com a “gran prioritat d’aquests pròxims quatre anys”: Regidoria de Mobilitat Sostenible i Infraestructures del Transport Públic“.

Renaturalització

Quant a medi ambient, la nova estructura de l’executiu local, a exemple de l’autonòmic, contempla noves denominacions sobre l”emergència’ del clima. La regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic s’actualitza per a ser la d’Emergència Climàtica i Transició Energètica. També la regidoria de Gestió de Residus Sòlids recull l’ambició ecologista del nou executiu. Així, ara es dirà de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic.

Fins i tot la cura dels espais verds de la ciutat recull també la nova importància de la sostenibilitat. La regidoria de Parcs i Jardins passa a dir-se de “Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat”. Apareix, a més, una nova regidoria de “platges” en el context de tancament d’aquestes per alta presència de bacteris fecals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 8 =