25n
25N
25N

La nova empresa adjudicatària del servici de la grua podrà retirar de la via pública els vehicles de mobilitat personal que no complixen la normativa

La Junta de Govern també ha aprovat una modificació de crèdit de 4,5 milions d’euros

La nova empresa adjudicatària del servici de la grua podrà retirar de la via pública els vehicles de mobilitat personal que no complixen la normativa
18/09/2020 -

L’empresa encarregada de retirar els vehicles de la via pública que no compleixen la normativa relativa a l’estacionament comptarà amb un pressupost de 17,5 milions d’euros. Desenvoluparà este servici durant 5 anys i podrà actuar sobre qualsevol vehicle, inclòs el de mobilitat personal. Ho ha explicat hui la vicealcaldessa, Sandra Gómez, al final de la reunió de la Junta de Govern Local, en la qual també s’ha aprovat, entre altres assumptes, una modificació de crèdits de 4, 5 milions d’euros.

La vicealcaldessa i portaveu del govern, Sandra Gómez, que ha informat d’altres decisions de l’executiu local com, per exemple, la inversió de 2 milions d’euros per a reformar les 71 Instal·lacions Esportives Elementals (IDES) situades en diferents barris de la ciutat, ha destacat «la importància» l’acord adoptat per a contractar la prestació dels servicis de retirada de tota classe de vehicles de la via pública del terme municipal de València, «fins i tot els de mobilitat personal, com els patinets», convocar el procediment obert i aprovar els plecs de condicions i la despesa corresponent.

«Este contracte va en la línia de la nova política municipal perquè els acords no condicionen a diverses legislatures, i inclou més servicis per a cobrir les noves necessitats de la ciutadania», ha explicat Sandra Gómez, després de recordar que «l’anterior contracte s’havia concebut malament i havia sigut un problema per a la corporació». «L’objecte del contracte actual és prestar els servicis de retirada de tota classe de vehicles que pogueren estar incursos en qualsevol de les causes que per a esta actuació, segons preveuen les normes de trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària i l’Ordenança de Mobilitat de l’Ajuntament de València i això a requeriment d’agents de Policia Local i o l’autoritat municipal competent, així com el transport, depòsit i custòdia d’estos vehicles en els locals destinats per a tal fi», ha aclarit.

D’altra banda, la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, que ha informat acompanyada pel també vicealcalde i portaveu Sergi Campillo, ha ressaltat «l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdits, de 4,6 milions d’euros. Part d’esta partida (3,6 milions d’euros) es destinara a un projecte de sostenibilitat energètica del Cicle Integral de l’Aigua, que instal·larà plaques fotovoltaiques en les seues instal·lacions, «amb la voluntat de tindre un impacte nul de consum energètic». El resto, 1 milión d’euros, s’invertirà en la reforma i edificació del Parc Central de Bombers, en l’avinguda de la Plata, que es durà a terme amb un total de 3, 5 milions d’euros.

Entre altres acords, la regidora també ha ressaltat la decisió d’intervindre en 71 IDES de la ciutat, «un projecte que dona resposta a les peticions canalitzades a través dels pressupostos participatius de ‘DecidimVLC 2019’ per a ampliar l’oferta d’esportiva en els barris».

«Hui hem aprovat l’execució de les obres i es preveu que estiguen finalitzades abans que acabe este present any. Estes instal·lacions esportives, d’accés i ús lliure, situades generalment en parcs i jardins de la ciutat compleixen, amb una doble missió, l’essencial d’acostar l’activitat física a la població, sobretot a la joventut, i la de socialització», ha afegit Sandra Gómez, qui ha aclarit que estes obres també permetran reduir l’impacte acústic d’algunes d’estes zones».

REGENERACIÓ DEL CABANYAL

En el marc de «la política de regenerar i rehabilitar espais degradats del Cabanyal», la Junta de Govern ha acordat invertir quasi mig milió d’euros (437.310, 52 €) en la rehabilitació d’un edifici situat entre els carrers Escalante i José Benlliure. En este immoble, que compta amb una superfície de 459,56 m², s’habilitaran 3 habitacions dobles i 3 senzilles per a allotjar a 9 estudiants.

Es tracta de la segona fase d’un projecte de construcció de diversos allotjaments d’estudiants en el barri del Cabanyal-Canyamelar que, segons Gómez, «contribuirà la rehabilitació urbana i a la regeneració social i comercial perquè atraurà gent jove i potenciarà el comerç de proximitat que volem recuperar».

«És una aposta decidida per part d’este govern de regenerar i reconstruir el barri del Cabanyal. El carrer Escalante ha sigut una de les més damnificades pel projecte d’ampliació. Volem anar a poc a poc retornant-li la vida», ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =