25n
25N
25N

Pluja de confeti i aventures. Així és la nova edició d'Expojove 2018

La fira d’oci infantil i juvenil torna aquest Nadal a Fira València amb més jocs, tallers i espectacles per a tota la família

Pluja de confeti i aventures. Així és la nova edició d'Expojove 2018
27/12/2018 -

De gom a gom. Així es trobava aquest matí el gegant pavelló de Fira València, que des del 26 de desembre, fins al 4 de gener acull una edició més d’Expojove. Amb la lectura com a lema, la fira es consolida com a gran referent infantil i juvenil i un espai per a la imaginació i el joc durant aquestes Festes.

La Fallera Major de València de 2019, Marina Civera, i la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal, han sigut les encarregades de donar el tret d’eixida a aquest esdeveniment junt amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que ha ressaltat la importància de fomentar la imaginació a través d’un “hàbit tan saludable” com la lectura. “Volem que els xiquets i les xiquetes coneguen llibres, còmics, revistes o formats electrònics. Faríem malament si sols prestem atenció als videojocs sense recórrer a la nostra imaginació”, ha afegit.

En aquest sentit, Expojove compta amb diversos estands on tota la família pot aprendre com escriure, com s’enquaderna un llibre o com funciona el món editorial, però també a fer marca pàgines ben originals o descobrir llibres i escriptores valencianes. Aquesta última és altra de les vies que es promouen enguany, ja que, en paraules de Fuset, “la manca de visibilitat de la dona és un greu problema i aquest esdeveniment pretén mostrar la seua figura de forma transversal amb jocs com el tradicional ‘Qui és qui'”.

L’apropament cap als adolescents és altre dels eixos d’enguany. En concret, i tal com ha destacat el regidor, aquest públic pot gaudir de la zona esportiva, d’activitats com el booktrailer o de les més relacionades amb les noves tecnologies, sense oblidar els espectacles per a tots i totes i els tallers que ofereixen les marques.

Durant la inauguració, un grup d’homes i dones s’han concentrat de forma silenciosa a les instal·lacions per a reivindicar una “educació desmilitaritzada” o l’eliminació d'”unitats militars” a les escoles. Sobre aquesta qüestió, que es refereix a la presència de l’Unitat Militar d’Emergències (UME), Policia Local i Protecció Civil, Fuset ha assegurat que aquesta denúncia ve de lluny i que des de 2015, amb l’entrada del nou govern, no hi ha cap arma en l’oferta. “Compartisc que Expojove, com totes les fires infantils, no és un espai per a armes perquè, com reclamen, la guerra no és un joc. Però ací no volem vetar institucions que ajuden a les persones i les portes estan obertes als qui salven vides”, ha dit.

Jocs tradicionals, caravanes de scape room, tempestes de confeti, circuits de circulació, realitat virtual o unflables són algunes de les oportunitats, però tampoc no poden faltar els estands informatius d’empreses o associacions i els espectacles que tindran lloc a l’escenari Principal, Illa, Andersen, Cúpula o Castell, amb teatre, animació i música en directe. Del 26 de desembre al 4 de gener, la màgia i l’esperit aventurer protagonitzaran aquesta fira per a tota la família en allò que s’ha convertit en tota una tradició valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =