La nova comissió permanent del CVJ busca "incorporar a la joventut i la seua realitat en l'agenda pública"

Guardar

CVJ
CVJ

La nova Comissió Permanent del Consell Valencià de la Joventut (CVJ) s'ha constituït aquest dissabte 12 de desembre amb la missió d'"incorporar a la joventut i la seua realitat en l'agenda pública".

Durant la celebració de l'Assemblea General Extraordinària de l'organisme, les entitats membre han votat la composició del seu màxim òrgan de decisió per als pròxims dos anys i han manifestat la seua aposta per "enfortir l'associacionisme juvenil i dotar-lo de recursos per a apoderar a les persones joves", ha indicat el CVJ en un comunicat.

Per part seua, Cristina Martínez, del Consell de la Joventut de Quart de Poblet, ha sigut elegida presidenta. L'òrgan col·legiat es completa amb dues vicepresidències, que ostentaran Alexandre Tomás, de la Federació d'Escoltisme Valencià, i Irene Peris, de Scouts Valencians. Kevin Rost, del Consell de la Joventut de Castelló, s'encarregarà de la Secretaria, mentre que Sonia Gil, de Joves PV - Compromís, serà la responsable de Tresoreria.

A més, les tres vocalies recauen sobre Samuel Calatayud, de CCOO; Andrea Gigante, de Noves Generacions Comunitat Valenciana, i Benjamí Mompó, de Joves Socialistes del País Valencià.

La nova Comissió Permanent ha exposat el seu pla de treball per als pròxims dos anys, en el qual plantegen la incidència política com a eina clau per a "visibilitzar la realitat de la joventut valenciana i defensar els seus drets".

Així mateix, la nova directiva ha apostat per la col·laboració amb l'Administració Pública per a desenvolupar "polítiques de joventut efectives", enfortir l'associacionisme i dotar-lo de recursos per a apoderar a les persones joves i representar a la joventut valenciana en espais de participació.

A l'acte han assistit el director general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, els diputats de les Corts encarregats de l'àrea de Joventut, Toñi Serna (PSPV), Juan Carlos Caballero(PP), Jesús Salmerón (Cs), Carles Esteve (Compromís) i Pilar Lima (Podem).

L'Assemblea ha conclòs amb un acte de cultura segura, on el CVJ ha volgut apostar per les artistes valencianes i reivindicar el paper de la dona en el sector de la música. Així, l'acte busca ser una prova del suport del CVJ al sector de la cultura, en el qual treballen una gran quantitat de persones joves i que porta mesos amb l'activitat restringida a causa de la Covid-19.

'AGENDA JOVE'

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sigut l'encarregada d'inaugurar l'acte, on ha destacat "el treball del CVJ en la defensa de la gent jove" i ha insistit en la "necessitat" d'"incorporar les polítiques de joventut com un eix transversal en totes les àrees del Consell".

Així, s'ha referit a l'"aposta" que el seu departament farà durant l'any vinent perquè "la realitat de la joventut valenciana siga encara més visible en les polítiques del Consell del Botànic i s'apliquen de manera transversal". Per a això, ha anunciat que es posarà en marxa el nou projecte 'Agenda jove'.

En aquest sentit Oltra ha explicat que l'objectiu és que aquest projecte es puga posar en marxa "a principis de 2021" a partir de trobades que es mantindran amb diferents grups de joves per a conéixer les seues inquietuds en diversos àmbits.

"L'Agenda jove' vol situar en el centre les polítiques de joventut i que aquestes impregnen tota l'acció del Govern valencià. El propòsit és que els i les joves puguen manifestar les seues inquietuds i propostes i es convertisquen en protagonistes i copartícips de les accions que es posen en marxa des del Consell", ha manifestat la vicepresidenta del Consell.

A més, ha apuntat que "és molt important que la joventut s'implique en la vida col·lectiva" i ha remarcat "el protagonisme que té la joventut en aquells aspectes que ja estan marcant l'agenda global, com és la lluita contra les desigualtats, la cura del planeta o els avanços per a construir una societat més igualitària entre dones i homes".

Oltra ha assenyalat que l'Agenda jove' és "un nou pas en les polítiques de suport a la joventut impulsades des del Consell del Botànic, que tenen el seu màxim exponent en la llei de Joventut i en l'Estratègia Valenciana de la Joventut, aprovades la legislatura passada, i que actualment s'estan implementant".

En aquest sentit, ha recordat que en els pressupostos del seu departament per a l'any pròxim s'inclouen 8,6 milions d'euros per a "enfortir" la xarxa d'atenció a la població juvenil, la qual cosa permetrà contractar a 303 professionals de joventut.

Entre eixes contractacions, figuren com a novetat nou professionals de la psicologia per a coordinar programes i intervencions sobre la salut emocional de la joventut valenciana.

Destacats