25n
25N
25N

La nova brigada de desbrossament del Consell Agrari arreplega i retira 10 tones de restes vegetals

La nova brigada de desbrossament  del Consell Agrari arreplega i retira 10 tones de restes vegetals
02/12/2020 -

La nova brigada de desbrossament contractada pel Consell Agrari Municipal ha arreplegat i retirat en els darrers mesos fins a 10 tones de restes vegetals. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha destacat “el gran treball i la utilitat d’aquesta brigada per mantenir, desbrossar i netejar els camins rurals i els espais agrícoles i permetre unes condicions òptimes per treballar-los”.

Com és conegut, des de fa uns mesos la nova brigada està operativa per poder abordar unes tasques que no podia assumir el personal del Consell Agrari Municipal i que es consideren fonamentals per poder mantenir en les condicions adequades tant els espais de producció agrícola com els camins rurals. En aquest sentit, Ramon ha ressaltat l’atenció específica que requereixen i tenen aquests espais, molts d’ells en pobles de València.

El regidor ha recordat que la nova brigada, contractada per a dos anys a partir de la seua posada en marxa en setembre per un import total de 161.540,26 euros, vetlarà pel manteniment en un estat de conservació adequat de tot el terme municipal evitant la propagació d’incendis i plagues posant el focus en unes tasques ja encetades anteriorment pel Consell Agrari de manteniment en condicions de salubritat, seguretat i neteja dels terrenys públics, marges de camins o vies, parcel·les municipals i altres espais públics lliures no enjardinats. A més, a banda de les tasques de neteja i desbrossament es contempla la gestió dels residus generats en eixos treballs, amb una recollida selectiva i la gestió a través de gestors autoritzats.

D’altra banda, ha destacat la importància del treball d’aquesta brigada per combatre l’abandonament de residus plàstics en camins, espais agrícoles i séquies, amb el perill que comporten per a la flora i la fauna autòctones si, per exemple, arriben a la mar o a rius. En aquest sentit ha fet valdre l’arreplegada i retirada de vora 175 quilos d’envasos i residus plàstics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =