25n
25N
25N

NUC presenta en el MAC "Aigua", un espectacle poètic que reflexiona a deu metres d'altura sobre el Medi ambient

La companyia de Vila-real ompli l’amfiteatre de Felipe Bellver amb el seu número de xanques, dansa aèria i acrobàcies, una metàfora del nostre pas pel planeta

NUC presenta en el MAC "Aigua", un espectacle poètic que reflexiona a deu metres d'altura sobre el Medi ambient
20/05/2018 -

Mislata tenia ganes de MAC i es nota en els primers espectacles de la programació de 2018. El festival d’arts escèniques ha envaït ja els carrers i places de la ciutat i el públic està responent com cada any. Ahir de vesprada es va omplir l’amfiteatre de Felipe Bellver per a presenciar un espectacle subtil i commovedor. “Aigua”, la nova producció de NUC, una companyia de Vila-real sorgida de la unió de Xa Teatre i 23 Arts, va agradar molt al públic per la seua força poètica i visual, però també pel seu rerefons emocional.

La d’ahir va ser una reflexió a deu metres d’altura -amb xanques, dansa aèria i acrobàcies- sobre la importància de cuidar i respectar el Medi ambient, enaltint també valors humans com l’amistat o la solidaritat. Alba Blanco, Sara Gil i Xavi Castelló van interpretar ahir una metàfora sobre el nostre pas per aquest planeta, en la qual no va faltar l’aigua, el ben natural més preuat.

De matí, els més menuts es van reivindicar com a protagonistes del MAC amb un taller de creativitat plàstica que es va celebrar a la plaça 9 d’octubre, a les portes de la Biblioteca Municpial. L’activitat portava per títol “Els artistes també van pintar el circ” i consistia en la fragmentació d’un quadre, que els xiquets i xiquetes van pintar per parts. El quadre escollit va ser “El Circ”, del pintor francés Georges Seurat.

Durant la primera part de l’activitat, els xiquets van pintar el fragment que tenien assignat i, una vegada acabat, van agafar tots els fragments i els van pegar en una base per a formar el quadre sencer.

L’artista David Fernández (Exdukere) va ser l’encarregat de dur a terme aquesta activitat en la qual va destacar la implicació i l’esforç dels xiquets i xiquetes perquè “ells no saben el que estan pintant mentre estan treballant i solament veuen el resultat quan ho completen amb els altres companys”. David va explicar que les arts plàstiques “són fonamentals per a la nostra vida” i que “l’art és vital per al desenvolupament creatiu d’un xiquet, no solament perquè es diverteixen i es poden expandir, sinó perquè és enriquidor que coneguen la realitat a través del color, el dibuix i les formes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 13 =

torrent