25n
25N
25N

Noves ajudes a les entitats paiportines del tercer sector

Noves ajudes a les entitats paiportines del tercer sector
29/11/2016 -

L’Ajuntament de Paiporta, a través de la regidoria de Cooperació Social i Voluntariat, ha aprovat, en l’última junta de govern, noves línies de subvenció per un total de 14.800 euros a projectes específics que Creu Roja Horta Sud i Càritas Paiporta presentaren en l’última Mesa de Cooperació.

Entre els projectes subvencionats hi ha un d’Acompanyament i activació per a persones afectades per la crisi’, el projecte ‘Llar 2016’, enfocat a treballar amb 20 famílies en el manteniment d’un habitatge digne, amb l’adquisició de material per a l’adequació i neteja de la llar; el projecte ‘Reforç Educatiu 2016’ de reforç i equipament escolar; i el projecte ‘Higiene Infantil 2016’. Així mateix, també s’ha dotat de pressupost la ‘Campanya Nadal 2016: Alimentació fresca i productes peribles’, que permetrà comprar aquest tipus d’aliments per a final d’any.

La regidora de Cooperació Social, Isabel Martínez ha afirmat que “l’objectiu principal és mantenir el Pla de compromís econòmic i de rescat de les persones que establim a la Mesa de Cooperació Social amb mesures de lluita contra la pobresa i l’exclusió social de les famílies de Paiporta. Hi ha una necessitat de rescatar a les persones, de cercar més ocupació, d’aconseguir més participació de la societat civil, i de tenir en compte la diversitat social”.

Martínez ha afegit que “és precisament per aquest motiu pel qual es va organitzar la Mesa de Cooperació Social”, entitat on es decideixen les ajudes atorgades, “que responen a les necessitats detectades, i aquestes partides pressupostàries, podria dir-se, són part d’un pressupost participatiu donat que és a la mateixa taula on es treballen”.

A més de les ajudes als projectes específics d’aquestes entitats, també tiraren endavant ajudes per un total de 15.000 euros a Càritas Paiporta i Creu Roja. L’aportació econòmica estarà destinada a les reformes i condicionaments dels seus respectius locals. El suport s’ha repartit a parts iguals entre ambdues entitats.

Els projectes finançats amb aquesta quantitat són el condicionament del local de Creu Roja, amb una reforma completa adequant-lo a les necessitats d’espais diversos, com són despatxos d’atenció, sales de formació o espais per a l’assistència. En el cas de Càritas San Ramón, s’ha habilitat una sala multiús de formació amb capacitat per a 54 persones per portar endavant tallers, formació i activitat amb les famílies. A més, s’ha adequat el magatzem per als productes.

Segons la regidora, Isabel Martínez, “la labor de les entitats del tercer sector i les seues hores de dedicació són impagables, però aquestes entitats són col·laboradores i no substitutes de la tasca de l’estat en matèria de garantia social, i és per açò que necessiten un suport per part del govern”, va concloure.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 13 =