25n
25N
25N

Nova Llançadera d'ocupació a València per a 20 persones

Nova Llançadera d'ocupació a València per a 20 persones
10/02/2017 -

0209-cartel-online_lees_valenciaLa Fundació Santa María la Real, la Fundació Telefónica i l’Ajuntament de València han renovat el seu compromís de col·laboració per a posar en marxa el pròxim mes de març una nova llançadora d’ocupació, que serà la quarta que operarà a la ciutat. Per a això, compten de nou amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES (Programa operatiu d’inclusió social i economia social). Sandra Gómez, regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible, ha explicat que la IV Llançadora d’Ocupació de València “servirà per a entrenar 20 persones aturades en la recerca de treball en equip, i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral”.

“El nostre objectiu és una formació per a ajudar i acompanyar les persones aturades de la ciutat en el procés de recerca de treball”, ha explicat Sandra Gómez, que ha subratllat que, juntament amb els joves, en esta nova edició “s’incorporen persones de més edat”. La regidora ha precisat que “els participants comptaran amb l’ajuda i orientació d’un/a tècnic/a, que els facilitarà noves eines de recerca i els guiarà per a reforçar les seues competències i millorar la seua empleabilitat”.

PERSONES DESTINATÀRIES 

La nova llançadora té 20 places: 15 estan destinades a joves menors de 35 anys, i les altres 5 poden ser per a persones de fins a 59 anys. Han d’estar en atur i inscrites com a demandants en el Servici Públic d’Ocupació.

Al marge d’estos requisits, no es busca un perfil formatiu concret, sinó que hi podran participar persones amb estudis bàsics, que procedisquen de formació professional o batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita un sector laboral determinat, sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries diverses, d’àrees laborals diferents, amb experiència o sense, o amb especials dificultats d’accés al mercat laboral.

BUSCAR TREBALL EN COMÚ

“La llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni, amb la idea que no competisquen entre si per a buscar ofertes, sinó que col·laboren i s’ajuden mútuament. L’equip és fonamental per a superar la soledat de l’atur, recuperar la motivació i emprendre una recerca de treball més activa, professional i efectiva”, expliquen des de la Fundació Santa María la Real. Esta entitat, dècades enrere, va constituir les escoles taller, i des de 2013 desplega el programa Llançadores d’Ocupació per tot el país, amb una mitjana d’inserció laboral que en l’actualitat s’acosta al 50 %.

Les 20 persones que resulten seleccionades es reuniran uns quants dies a la setmana en locals cedits per l’Ajuntament. Duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes de empleabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de recursos humans.

TERMINI D’INSCRIPCIÓ

Les persones interessades a participar-hi disposen fins al 9 de març per a inscriure’s en el programa. Poden fer-ho a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o bé de forma presencial al Centre Municipal d’Ocupació i Formació Emili Baró (situat al carrer d’Emili Baró, 89), en horari de 9 a 14 hores, on han de sol·licitar i emplenar el formulari que se’ls facilitarà. També es pot sol·licitar informació addicional en el telèfon 962 083 632.

Esta llançadora, així com les que es desenvoluparan també a Torrent, Alacant, Elx, Castelló i Vila-real, formen part de les 140 que la Fundació Santa María la Real, la Fundació Telefónica i el Fons Social Europeu posaran en marxa per tot el país al llarg de l’any. “L’experiència de les llançadores desenvolupades en anys anteriors i el recorregut realitzat han demostrat que este projecte contribuïx de manera significativa a millorar les oportunitats reals de les persones aturades en el seu accés al món laboral”, han explicat des de la Fundació Telefónica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 7 =