caixa popular

Nou viatge pel País Valencià, una radiografia de l’actual societat valenciana

El diputat de Cultura, Xavier Rius, participa aquest dijous en l’acte de presentació d’aquest treball realitzat pels economistes Nèstor Novell i Josep Sorribes

Nou viatge pel País Valencià, una radiografia de l’actual societat valenciana
27/09/2017 -

El diputat de Cultura, Xavier Rius, intervé aquest dijous en l’acte de presentació del llibre Nou viatge pel País Valencià. Una obra conjunta de Nèstor Novell i Josep Sorribes, que  realitza una radiografia de l’estat actual de la societat, l’economia, les infraestructures i l’entorn social i humà valencià en clau de futur. L’acte de presentació tindrà lloc a les 19:00 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Juntament amb Xavier Rius, també intervindran el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; a més dels dos autors de l’obra.

El volum, seguint el viatge d’investigació encetat en el segle XVIII per Cavanilles amb les Observaciones sobre la Historia Natural, Geografía, Agricultura, Población y Frutos del Reyno de Valencia, i ja posteriorment per Joan Fuster amb El País Valenciano (1982), aporta explicacions històriques, dades precises, informacions de tota mena, i la veu de la gent dels pobles i ciutats, amb el propòsit d’indagar in extenso en un quadre conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià.

Aquest nou viatge a través del territori valencià, a càrrec de dos economistes de trajectòria i experiència contrastades en l’àmbit de l’anàlisi territorial i l’economia urbana, naix de la preocupació pel futur d’aquesta terra en un moment d’inflexió, a través d’un treball que pretén convertir-se en un clàssic del coneixement de la societat i el territori de la Comunitat Valenciana.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats