25n
25N
25N

Nou pla per a eliminar la presència d'abocadors incontrolats a València

Nou pla per a eliminar la presència d'abocadors incontrolats a València
26/11/2019 -

L’Ajuntament ha clausurat en l’última setmana dos abocadors il·legals de runes i estris abandonats localitzats al carrer Pare Presentat i Molí Bonjoch de València. El servei de neteja ha retirat els residus, ha col·locat panells informatius i s’ha preparat una actuació conjunta amb la Policia Local per tal de controlar i vigilar aquestes zones.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat un nou pla per tal d’eliminar la presència d’abocadors incontrolats i il·legals al terme municipal de València. De fet, en l’última setmana l’Ajuntament ha procedit a clausurar dos d’ells localitzats als carrers Pare Presentat i Molí de Bonjoch. Segons ha explicat Campillo, no és habitual trobar-los en la ciutat però sí en zones més allunyades del centre urbà i horts abandonats. La majoria dels residus que s’acumulen són runes procedents de l’obra i estris com ara electrodomèstics.

El pla inclou, a més de la neteja i retirada dels residus, la instal·lació de panells on es recorda la prohibició de fer abocaments incontrolats a tot el terme municipal segons l’Ordenança municipal de Neteja Urbana (articles 5, 47 i 50); s’adverteix de la infracció i la multa que suposa, entre 751 i 3.000 euros, i s’informa de la localització de l’ecoparc on s’han de dipositar, en aquest cas en Vara de Quart. Unes actuacions coordinades entre el Servei de neteja de l’Ajuntament i la Policia Local per tal de controlar i vigilar aquestes zones.

El vicealcalde destaca que es tracta d’un nou pas per dignificar l’espai públic de la ciutat, “volem evitar que els terrenys d’horta que han deixat de cultivar-se o els solars abandonats es convertisquen en abocadors il·legals. Les persones que viuen als voltants tenen dret a tindre un paisatge urbà adequat i net”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − un =

CCCC
activem alfafar