25n
25N
25N

Nou grau públic de Gastronomia a la Universitat de València

Nou grau públic de Gastronomia a la Universitat de València
18/10/2016 -

La primera tinent d’alcalde i regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha signat este dilluns el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Universitat de València (UV) per al desenvolupament del primer grau de ciències gastronòmiques públic que s’impartirà en el Centre Municipal de Ocupació i Formació, situat en la plaça de Magúncia.

Gómez ha destacat que un dels principals objectius de la seua delegació és “intensificar els esforços i incrementar els recursos dirigits a l’orientació, qualificació i inserció laboral de qualitat dels i de les jóvens”. A estos efectes, ha assenyalat que la col·laboració amb les entitats que proporcionen “formació teòrica i pràctica que facilite l’ocupabilitat i la iniciativa emprenedora és prioritària”.

Així doncs, ha explicat que el conveni entre Ajuntament i UV establix “una línia de col·laboració en el procés de posada en marxa i desenvolupament del títol oficial de Grau de les Ciències Gastronòmiques”. Açò es durà a terme en les instal·lacions municipals de la plaça de Magúncia que compta, segons ha ressaltat, “amb aules de formació teòrica, cuines completes amb equipament d’alt nivell professional i aula de demostració de cuina”, entre altres instal·lacions.

Igualment, Sandra Gómez ha destacat que este grau reforça l’estratègia turística dirigida a situar València entre les principals destinacions gastronòmiques, tant per la qualitat dels seus productes com per la professionalitat d’un sector que ha de fomentar la creació d’ocupació de qualitat.

Per la seua banda, la UV es compromet a recórrer a l’Ajuntament, a través de l’agència de col·locació APUNT, per a accedir a professionals amb perfil, coneixements gastronòmics i experiències adequats per a impartir o col·laborar puntualment en determinades matèries del pla d’estudi del grau. Així mateix, avaluaran les característiques dels candidats a un lloc de treball per a triar la persona que més s’adapte al perfil professional que es requerisca, i augmentar així les possibilitats de col·locació de les persones aturades, adscrites a APUNT.

El Grau en Ciències Gastronòmiques vol formar professionals amb bona base de coneixements científics, tecnològics, de salut i gestió empresarial, capaços de dissenyar projectes i gestionar servicis gastronòmics en els camps professionals d’alta cuina, restauració comercial i industrial. A més, el grau capacita per a desenvolupar i fomentar la creativitat, la innovació i la recerca.

El Centre de Turisme de la Generalitat, la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, l’Escola d’Hostaleria Gambrinus, Mercavalencia, els consells reguladors de denominacions d’origen i l’Acadèmia Valenciana de Gastronomia col·laboren en este grau al qual es recomana accedir amb coneixements previs de biologia, química, física i matemàtiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

museo prehistoria