25n
Orgull
Orgull

La normativa per a les Falles de 2021, "molt avançada": "S'estudia el nivell de risc per a cada acte"

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat que, en breu, s’entregarà a l’Ajuntament de València

Europa Press

La normativa per a les Falles de 2021, "molt avançada": "S'estudia el nivell de risc per a cada acte"
30/06/2021 -

A dos mesos de la celebració de les Falles de València – previstes de l’1 al 5 de setembre – tant l’Ajuntament de València, com els casals fallers esperen el protocol sanitari per a la realització dels diferents actes programats. Uns protocols que, tal com ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “estem treballant des de fa temps, mantenint un contacte directe tant amb l’Ajuntament, com amb el sector de la festa. En aquests moments, estan molt avançats i s’entregaran, pròximament, a l’Ajuntament“.

Així ho ha assegurat després que l’alcalde de València, Joan Ribó, instara la Conselleria de Sanitat a concretar de manera urgent les disposicions i la normativa de cara a la celebració de les Falles “perquè preparar unes Falles, encara que siguen tan singulars com les d’enguany, no es fa de hui per a demà: hi ha molts sectors implicats”. En aquest sentit, l’alcalde establia un termini òptim – set dies – per a “arribar a temps amb els permisos“.

“Si ara mateix es demanen permisos, estem obligats a denegar-los perquè estem sotmesos a les normes antigues. Però mentrestant, veiem la contradicció que hi ha activitats de tota mena amb presència de molta gent, com a concerts o actes esportius, i, en canvi, per al món faller, no. I això no té cap sentit”, apuntava Ribó.

No obstant això, la consellera de Sanitat ha demanat “prudència, responsabilitat i no abaixar la guàrdia”. I és que, com ha recordat, “la ciutat de València és la que major incidència acumulada té de la Comunitat Valenciana, amb 187 casos per cada 100.000 habitants”. Així i tot, ha assenyalat, “s’està estudiant el nivell de risc de cada acte per a garantir la màxima seguretat possible. Si tot va bé, amb les mesures que s’establiran en els protocols, els actes programats es podran desenvolupar sense cap problema”.

Fallas 2018

Cal recordar que Junta Central Fallera ha aprovat una programació d’actes per a les Falles de 2021 en la qual no falten actes tan destacats com la Plantà i la Cremà, l’Ofrena, l’Exposició del Ninot, el lliurament de premis o espectacles pirotècnics repartits per la ciutat per a evitar aglomeracions. Així mateix, i encara que s’han prohibit la celebració de revetles o discomòbils, sí que es permetrà la celebració d’activitats culturals, garantint la distància de seguretat i asseguts.

Finalment, respecte a la instal·lació de carpes, encara s’està a l’espera de conéixer la normativa sanitària. Per aquest motiu, l’alcalde de la ciutat demanava, dilluns passat, a la Conselleria “que es concreten qüestions tan importants com com han de ser les carpes – obertes o tancades –; com s’han de fer les cercaviles; com establir la neteja; o com plantejar la seguretat”.

Els casals fallers, sense horari i equiparats amb l’hostaleria

Sanitat ha escoltat les reivindicacions del col·lectiu faller, i ha avançat en la desescalada de les seus festeres. Així, a partir de l’1 de juliol, no només podran recuperar la seua activitat habitual – fins ara només es podia fer ús per a fins administratius – sinó que s’alça tant l’horari d’obertura, com de tancament, que haurà de ser regulat pels ajuntaments.

A més, una altra de les grans novetats és la seua ‘equiparació’ amb el sector de l’hostaleria. I és que es podrà consumir menjar i beguda, sempre que s’apliquen les mateixes mesures que en bars i restaurants. Això és, aforament del 50%, taules de fins a 10 persones i el tancament de les barres.

Com ha explicat Barceló, “aquesta modificació de les mesures es deu al rang d’edat de les persones que normalment assisteixen a les activitats, ja que moltes d’elles estan ja vacunades amb la primera dosi o completament immunitzades”. Així i tot, ha apel·lat a la responsabilitat no només de les Falles, sinó també del món de les Festes de Moros i Cristians o de la Magdalena, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =