25n
25N
25N

Coneix els nominats dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2019

Coneix els nominats dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2019
12/11/2019 -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport organitza la 2a edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de Cultura. La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha anunciat els nominats a les 18 categories d’aquests guardons autonòmics després de la reunió de ratificació de les votacions telemàtiques del jurat.

Cal recordar que els guardons es lliuraran el pròxim 12 de desembre al Teatre Principal de València, en una cerimònia de la qual es desvelaran més detalls pròximament. Les nominacions han sigut decidides per un jurat format per membres de les principals associacions professionals de l’escena musical valenciana entre les candidatures rebudes fins al 4 d’octubre.

Els nominats dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana són, en la categoria de millor disseny: Ortogràfic, pel disc d’Ed Bloom, ‘Ed Bloom’; Fran Rodríguez pel disc de Valira, ‘Ecos de aventura’; Antonio Mateo i Ariadna Rodríguez, pel disc de Tardor, ‘El mal pas’, i Víctor Puchalski i Enric Alepuz, pel disc de Gener, ‘Cante el cos elèctric’.

Els nominats a millor gira són Zoo, El Diluvi, Mafalda i Harmonia del Parnàs.

Els nominats a millor vídeo són: Prozak Soup, per ‘Come on’; Badlands, per ‘Weak men cherish’; El Diluvi, per ‘Heroïnes de la fosca nit’; Xavi Sarrià i Roba Estesa, per ‘Com animals salvatges’. Els nominats a millor artista revelació: La Fúmiga, Jazzmatics, Valira i Caguama Trio.

En la categoria de millor disc de cançó d’autor trobem Miquel Gil, per ‘Geometries’; Mireia Vives i Borja Penalba, per ‘Cançons de fer camí’; Feliu Ventura, per ‘Convocatòria’, i Mara Aranda, per ‘Trobairitz’.

Els nominats al Millor disc de música de repertori (clàssica i contemporània) són: Spanish Brass per ‘XXX’; David Fons per ‘Viola Oppression’; Ensemble de Flautas per ‘Pachamama. Dances of the Earth’; i Josep Vicent & Adda per ‘Música per a les emocions’.

Els nominats a la categoria de millor disc de fusió i mestissatge són: El Diluvi, per ‘Junteu-vos’; La Trocamba Matanusca, per ‘A pic i pala’; Insoma, per ‘Incandescent’, i El Tio la Careta, per ‘Grita Rebélate’.

Els nominats a millor disc de jazz són Viktorija Pilatovic, per ‘The only light’; Tariq, per ‘Tariq’; Ales Cesarini & Payoh Soul Rebel, per ‘Dandelion’, i David Pastor, per ‘Film session’.

En la categoria de millor disc de música familiar, els nominats són: Ramonets, per ‘Fes-ho tu mateix’; Rodamons Teatre, per ‘Emocioanant’; La Pop, per ‘Vol.2’, i Canta Canalla, per ‘Revolucions per menuts’.

Els nominats a la categoria de millor disc de música tradicional són: Sis Veus, per ‘Els dies i les dones’; Spanish Brass i Carles Dénia, per ‘Mira si hem corregut terres’; Xavier de Bétera, per ‘Empremtes’, i Aljub, per ‘De les restes dels naufragis’.

Els nominats al millor disc de música urbana són: Tòrtel i Jordi Sapena, per ‘Cuineres i cuiners’; El Hombre Viento, per ‘Del amor y otras historias’; Fran Yera, per ‘Cuidados Violentos’, i Tesa, per ‘Rural’. Els nominats a millor disc de recuperació del patrimoni són: Èlia Casanova, per ‘L’Universo sulla pelle’; Capella de Ministrers, per ‘El Grial’; Capella de Ministrers, per ‘Lucretia Borgia’, i Harmonia del Parnàs, per ‘15’.

Els nominats a millor disc de pop són: Sole Giménez, per ‘Mujeres de música’; Verdcel, per ‘Bifocal: ras i pols’; Mireia Vilar, per ‘La Plaga’, i Gener, per ‘Cante el cos elèctric’.

Pel que fa a la categoria de Millor disc de rock, els nominats són: Neus Ferri per ‘Canciones de amor al odio’; Mafalda per ‘Palabras forman caos’; Funkiwis per ‘Baile de buitres’; i Tardor per ‘El Mal Pas’.

Per últim, les cançons nominades a la categoria de millor cançó són: ‘Heroïnes de la fosca nit’, d’El Diluvi; ‘Ona electromagnètica’, de Gemma Vanyó; ‘Baile de buitres’, de Funkiwis, i ‘Mediterrània’, de La Fúmiga. El guanyador en la categoria de millor disc eixirà de tots els treballs nominats a les categories de disc.

Enguany, com a novetat, s’incorpora el premi del públic, que s’atorgarà per les votacions rebudes telemàticament per mitjà del web http://catalegmusicavalenciana.com/premis-carles-santos entre tots els àlbums que concorren com a nominats a les categories de millor disc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dinou =