25n
25N
25N

Nomdedéu: "Estem davant el mes de maig amb menys atur en una dècada"

Nomdedéu: "Estem davant el mes de maig amb menys atur en una dècada"
04/06/2019 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat positivament el descens d’un total de 8.744 aturats al maig en la Comunitat Valenciana, un 2,39% menys i la tercera major baixada d’Espanya fins a un total de 356.697 aturats. “Estem davant el mes de maig amb menys atur en una dècada”, ha ressaltat.

Davant aquestes xifres, ha remarcat que en el Consell estan “moderadament satisfets” d’anar en la línia de consolidació de la recuperació, encara que són “conscients” dels problemes de precarietat i temporalitat, recull la Generalitat en un comunicat.

Nomdedéu ha destacat que la Comunitat Valenciana siga l’autonomia amb el tercer major descens d’Espanya, després d’Andalusia i Catalunya, i amb menor atur en valors absoluts en una dècada.

“Ens vam mostrar moderadament satisfets d’anar consolidant aquest camí cap a la recuperació –ha asseverat sobre aquest tema–, si bé des de la Generalitat i Labora (antic Servei Valencià d’Ocupació) som molt conscients que els problemes de precarietat i temporalitat, especialment entre els joves i les dones, encara estan molt presents”.

També ha posat en valor que la millora, malgrat l’inici de la campanya d’estiu, es dóna “molt distribuïda” per sectors, amb una baixada en tots: agricultura (-3,7%), construcció (-2,85%), indústria (-2,58%), serveis (-2,32%) i en el col·lectiu sense ocupació anterior (-1,56%).

Per grups de població, la reducció de persones desocupades arriba a totes les franges d’edat, encara que “les dones continuen sent les menys beneficiades”, ha recordat el responsable d’Ocupació.

Paral·lelament, el mes de maig passat es van registrar en la Comunitat un total de 191.567 contractes de treball, “la xifra més alta des que es tenen dades”, que suposa un increment del 18,04% en comparació a abril i interanual del 1,82%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dos =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent