25n
25N
25N

Nomdedéu destaca que la majoria de noves persones desocupades són les inscrites en l'oferta d'auxiliars de platja

Nomdedéu destaca que la majoria de noves persones desocupades són les inscrites en l'oferta d'auxiliars de platja
02/07/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia i que revelen un increment el mes de juny en 16.278 persones (+3,70 %).

Nomdedéu ha explicat que aquest increment es troba fortament relacionat amb el reclam de la Generalitat per a inscriure’s en Labora per a accedir a la selecció de l’oferta d’auxiliar de platja per a joves.

Tant és així, que prop del 90 % de les nous persones desocupades són joves, la majoria sense cap ocupació anterior i les altes es concentren en tres dies concrets. Així, el responsable d’Ocupació ha detallat que els dies 10, 11 i 12 de juny Labora va gestionar l’alta de 14.195 noves persones, vinculades a l’oferta de 1.000 llocs de treball de la Conselleria de Justícia.

Per contra, Enric Nomdedéu ha valorat les dades d’afiliació a la Seguretat Social, la dada més real, que reflecteixen que hi ha més de 4.509 nous treballadors i treballadores (+0,25 %). Per tant, s’han creat llocs de treball, independentment de les inscripcions a les oficines de Labora. De la mateixa manera ha ressaltat el fet que s’hagen creat llocs de treball en la indústria (-1,54 %) o a la construcció (-2,68 %).

No obstant això, el secretari autonòmic ha reconegut que les xifres continuen sent preocupants i, des de Labora i des de la Conselleria d’Economia Sostenible, continuen treballant en la implementació de plans que puguen contribuir a donar suport a la creació d’ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 10 =