25n
25N
25N

Nomdedéu fa un balanç negatiu de l'increment de l'atur en el sector serveis

El responsable d’Ocupació planteja un repensament seriós del model econòmic valencià a causa de les males dades en el sector serveis enfront de la “resistència del sector de la indústria o de la construcció”

Nomdedéu fa un balanç negatiu de l'increment de l'atur en el sector serveis
02/03/2021 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de febrer en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, que llancen un increment en 8.364 persones (+1,87%).

Nomdedéu ha reconegut que es tracta d’unes xifres “clarament negatives” que semblen correspondre principalment a la “mala evolució del sector serveis, tocat probablement per les restriccions de la COVID-19″.

“No debades -ha detallat el responsable d’Ocupació-, aquest és el sector on més incrementa l’atur (+7.844 persones, +2,53%)”. A més, l’atur s’ha incrementat més entre les dones (+2,31%) i els joves (+3,59%).

En contrast, el director de Labora ha destacat “la resistència de la indústria o de la construcció on fins i tot s’ha reduït el nombre de persones parades (-1,44%)”.

Per a Nomdedéu aquestes dades demostren que a més de poder ajudar les empreses amb més dificultats per a superar la pandèmia, com està fent la Generalitat, “hem d’abordar urgentment un repensament seriós del model econòmic valencià”.

En aquest sentit, ha recordat que amb la injecció de fons europeus “tindrem una bona oportunitat per a fer-ho”. “I faria falta que aquests aposten per a impulsar activitats econòmiques més resilients, així com donar suport a mesures d’innovació, tècnica i organitzativa, a les empreses per a millorar la productivitat i la qualitat de l’ocupació”, ha indicat.

“Des de Labora continuem treballant i no ens ha parat la pandèmia”, ha conclòs Nomdedéu, que ha destacat que des d’aquest mateix dimarts es poden sol·licitar en la web les ajudes per a la contractació de joves inscrits en Garantia Juvenil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =