25n
25N
25N

Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb major reducció de l'atur a l'octubre

El secretari autonòmic d’Ocupació subratlla que “som l’autonomia amb un major creixement de l’afiliació a la Seguretat Social (+2,26%), molt per damunt de la mitjana de l’Estat (+0.60%)”

Arxiu Carles Desfilis

Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb major reducció de l'atur a l'octubre
04/11/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia, que revelen que l’atur ha disminuït en 3.833 persones (-0,88%) aquest últim mes d’octubre en la Comunitat Valenciana.

Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb major reducció i una de les úniques tres on ha baixat l’atur aquest mes. A més, segons ha ressaltat, “som la comunitat autònoma amb un major creixement de l’afiliació a la Seguretat Social (+2,26%), molt per damunt de la mitjana de l’Estat (+0.60%)”.

El responsable d’Ocupació ha detallat que la reducció de l’atur arriba a tots els sectors econòmics, destacant la recuperació de la construcció (-2,44%) i de l’agricultura (-4,26%), i és més moderada en el sector serveis (-0,49%).

Des d’una perspectiva de gènere, el director general ha assenyalat que la recuperació de l’ocupació ha sigut més pronunciada entre els homes que entre les dones (-1,26% enfront d’un -0,62%), fet que “continua constatant que el pitjor de la crisi continua afectant els sectors amb major presència femenina”.

Enric Nomdedéu ha assenyalat, a més, que la baixada de l’atur en el territori valencià és generalitzada, amb la notable excepció de les comarques d’Alacant, “sobretot aquelles on predomina cert monocultiu turístic, que han vist incrementat d’una manera important el nombre de persones parades”. Així, ha detallat que a la Marina Baixa s’ha incrementat en +6,30% i a la Marina Alta en +4,94%.

“Ens trobem -ha afirmat Nomdedéu- davant unes dades moderadament positives en termes generals, donada la greu situació econòmica i sanitària que travessem, a pesar que si baixem al detall observem també l’evidència d’algunes vulnerabilitats que persisteixen”.

En aquest sentit, ha afirmat que des de Labora i des de la Conselleria d’Economia Sostenible “estem fent un esforç important per a posar en marxa iniciatives que contribuïsquen a millorar l’ocupació i estimular l’economia valenciana”. Així, ha posat d’exemple la reedició del programa Avalem Joves Plus i el llançament del nou programa ECOVID amb una dotació de 30 milions d’euros, que permetrà contractar 2.500 persones desocupades als ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − dos =