25n
25N
25N

Quins són els noms valencians més utilitzats?

José i Maria són alguns dels noms més comuns a la Comunitat Valenciana

Quins són els noms valencians més utilitzats?
08/06/2018 -

Les modes van i vénen, i els noms també es veuen afectats per aquesta muntanya russa. D’aquesta manera, la qual cosa abans es considerava un nom popular, anys després pot estar en desús. Bé és cert, que en els últims temps, els noms ‘de tota la vida’ estaven començant a desaparéixer. No obstant això, i d’acord amb l’estadística de l’INE sobre la freqüència dels noms, encara predominen, a la Comunitat Valenciana, els noms clàssics.

José, Antonio i Francesc es troben entre els noms més utilitzats

Així, Maria, José i Vicent es troben entre els noms més comuns de la Comunitat Valenciana. Per províncies, les dades de l’INE reflecteixen que, a Alacant, Antonio, José, Francesc es troba en el top five dels noms masculins més utilitzats, mentre que, a Castelló, predominarien José, Manuel i Vicent. Finalment, en el cas de València, el nom més utilitzat seria José, amb 44.119 persones que es diuen així, seguit de Vicent i d’Antonio.

D’altra banda, entre les dones, les estadístiques mostren, clarament, que el nom preferit a la Comunitat Valenciana és Maria, que es porta el primer lloc en les tres províncies. Un nom molt popular, al que li segueixen Mari Carme, Carme o Josepa, depenent de la província.

Sofia i Hugo segueixen sent els noms més comuns per als nounats

I, Què passa amb els nounats? En els últims anys, els noms clàssics estan en auge. Ja són molts els que opten per posar aquests noms més tradicionals als seus respectius fills, encara que també és cert que, al costat d’ells, s’intercalen noms de famosos o de personatges reals o de ficció. En aquest sentit, l’Institut Nacional d’Estadística reflecteix que els noms més utilitzats a la Comunitat Valenciana, per als nounats són Hugo, Marc i Martí per als xiquets, i Sofia, Lucia i Martina per a les xiquetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

torrent