25n
25N
25N

Torrent nomena María Silla com a Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció de 2019

La torrentina, acompanyada de les seues cambreres María Martínez Puig i Blanca Puchades Vallejo, va rebre el diploma i la joia que l’acredita com la màxima representant de la Setmana Santa torrentina

Torrent nomena María Silla com a Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció de 2019
21/01/2019 -

L’Auditori fou el punt de trobada per a celebrar dissabte passat l’acte de nomenament públic de María Silla Mora com a Reina de l’Encontre i Ángel de la Resurrecció de 2019. Un acte que és el punt de partida del regnat d’esta torrentina que, acompanyada per les seues cambreres, María Martínez Puig i Blanca Puchades Vallejo, representarà a la Virreina Germana de Foix durant la Setmana Santa de Torrent d’enguany i desfilarà pel carrer del “Convent” durant el Diumenge de Resurrecció.

La vesprada començà amb la recepció de María i les seues cambreres, que van ser rebudes per l’alcalde Jesús Ros, el regidor de festes, José Antonio Castillejo, la Reina de 2018, Cristina Peris González, i el president de Junta Central de Germandats de Setmana Santa, José Vicente Yago, així com per representants de la corporació municipal i de la Setmana Santa torrentina. Seguidament coençà un emotiu acte, conduït per Pilar Blanquer Rodríguez, Reina de l’Encontre de l’Oració de l’Hort de l’any 2004, en un escenari decorat amb una olivera, gaites i cadenes, símbols de la germandat de la Reina de 2019, també de l’Oració de l’Hort.

Prèviament, fou el moment per a acomiadar a la Reina de l’Encontre de 2018, Cristina Peris González, que va estar acompanyada per les seues cambreres, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert. A continuació va arribar el moment més esperat de la vetlada i María Silla Mora va ser nomenada públicament com a Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció de 2019, rebent el pergamí i la joia, de la mà de l’alcalde Jesús Ros, que l’acredita com la màxima representant de les Setmana Santa. L’alcalde dedicà unes paraules a les famílies de les cambreres i de la Reina, i sobretot destacà que “la Setmana Santa és una celebració arrelada a Torrent, ja que els torrentins i les torrentines estimem les nostres tradicions, festes i cultura. Hui parlem del que es va fer fa centenars d’anys, però d’ací a cent anys segur que parlaran del que estem fent hui”. L’alcalde també expressà els seus millors desitjos a María i les seues cambreres, expressant que “sou les representants de la Setmana Santa de 2019 i ja formeu part de la història de la nostra ciutat”.

Un dels moments més emotius de l’acte arribà amb les paraules de la mantenidora, en este cas la tia de la Reina, Serafina Silla Agustí, que començà recordant la història de la germandat de l’Oració de l’Hort, la seua fundació l’any 1946 i la seua primera participació el 1947, destacant “la importància d’aquells joves que van decidir crear la germandat”. També posà l’accent en la participació de María i de la seua família, tant materna com paterna, en la Setmana Santa de Torrent i es dirigí a ella per a recordar-li que “hui fas realitat el somni de qualsevol dona vinculada a la Setmana Santa i el pròxim Diumenge de Resurrecció desfilaràs com a Reina de l’Encontre, posant ànima i cor”.

Per la seua banda, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago Mora, recordà que la Setmana Santa torrentina és Festa d’Interés Turístic Autonòmic, i “en part és degut a la figura de la Reina de l’Encontre”. D’igual manera féu referència a les festivitats del 75é aniversari de la fundació de la Junta Central de Germandats, que es tancaran amb una exposició de fotografies i l’edició d’un llibre, que inclourà material gràfic de totes les Reines de l’Encontre que ha tingut Torrent. Per a tancar el seu discurs, Yago donà l’enhorabona a les germandats Santa Faç i Vera Creu i Crist Resuscitat, que celebren el seu 75é aniversari, i al Prendiment de Jesús i Jesús de Medinaceli, que compleixen 25 anys des de la seua fundació.

El vicari de la parròquia de l’Assumpció, Jordi Cerdà, en representació del consiliari, expressà que enguany és motiu d’alegria no solament per a María, sinó també per a la seua família, amics i la germandat de l’Oració de l’Hort. “La joventut no és impediment per a ser conscient de la representació i el significat del càrrec que representes”, exposà. Per a tancar l’acte, els germans majors de les germandats pujaren a l’escenari per a rebre la creu de la Setmana Santa, a més de realitzar el nomenament públic del Germà Major Suprem, Francisco José Silla Agustí. I com a comiat es va entonar l’himne de Torrent i l’himne de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tretze =

museo prehistoria