25n
25N
25N

Nofuentes participa en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo acostant el programa Horitzó Europa

Nofuentes participa en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo acostant el programa Horitzó Europa
24/09/2019 -

Bartolomé Nofuentes, regidor de Projectes Europeus i Innovació, està participant juntament amb la Comissió Europea i el Parlament Europeu en el disseny del nou Pla Estratègic del programa marc Horitzó Europa. El nou programa, proposat per la Comissió el juny de 2018, constitueix la prolongació de l’anterior Horitzó 2020 i comptarà amb un pressupost de 100.000 milions d’euros per al període comprés entre 2021 i 2027.

El regidor de Projectes Europeus va assistir a unes jornades, celebrades a Santander la setmana passada, en les quals va tindre lloc la presentació a Espanya d’aquest pròxim programa marc. Es tracta del futur Programa Marco d’Investigació i Innovació de la Unió Europea, la iniciativa per a fomentar la innovació i la investigació més ambiciosa fins al moment, i s’estructura entorn de tres pilars bàsics: (1) Ciència oberta; (2) Reptes globals i competitivitat industrial; e (3) Innovació oberta.

Al llarg de les jornades, es va comptar amb l’assistència de representants del Sistema Espanyol de Ciència i Tecnologia, rectors, directors d’Organismes Públics d’Investigació, centres tecnològics, així com d’autoritats nacionals i regionals.

Així mateix, durant les jornades es van presentar els nous instruments i principals novetats d’Horitzó Europa, els quals estan enfocats principalment cap als clústers, els partenariats i les missions, així com pilars d’interés tals com el Consell Europeu d’Investigació (ERC, per les seues sigles en anglés) per a la comunitat científica i innovadora espanyola.

Per part seua, Horitzó Europa inclou algunes novetats respecte a l’anterior programa Horitzó 2020, tals com la instauració del Consell Europeu d’Innovació, la finalitat de la qual és recolzar la innovació capdavantera; les missions I+i a escala de la Unió Europea, que pretenen generar una major repercussió a través de l’orientació cap a les missions (lluita contra el càncer, transport net…) i la implicació dels ciutadans en aquestes; la política de ciència oberta, per a reforçar l’obertura d’aquesta; un nou enfocament en les associacions europees, a fi de racionalitzar el finançament de la comunitat; i la simplificació de les normes amb l’objectiu de reduir la càrrega administrativa.

En aquest context, Bartolomé Nofuentes participarà en les pròximes jornades previstes per als dies 24 i 25 de setembre a Brussel·les, organitzades durant els Dies Europeus d’Innovació i Investigació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

torrent