25n
25N
25N

Nomdedéu: "Són xifres moderadament positives que permeten trencar la inèrcia negativa habitual després de Nadal"

Nomdedéu: "Són xifres moderadament positives que permeten trencar la inèrcia negativa habitual després de Nadal"
03/03/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que la Comunitat Valenciana lidera la reducció de l’atur registrat en termes interanuals, amb 9.135 persones desocupades menys (-2,43%), molt per damunt de la mitjana de l’Estat (-1,31%). “Ens trobem davant unes xifres moderadament positives que permeten trencar la inèrcia negativa habitual després de la finalització de la campanya de Nadal”, ha indicat.

Nomdedéu ha valorat així en un comunicat les xifres d’atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que reflecteixen que l’atur s’ha reduït en 300 persones (-0,08%) durant aquest últim mes de febrer en la Comunitat Valenciana.

El responsable de Labora ha remarcat que es tracta d’unes xifres “considerablement millors que les de l’any passat” (quan l’atur va pujar un 0,51%) i ha destacat el fet que es tracta del mes de febrer amb menys atur des de l’any 2008.

Nomdedéu ha detallat que tots els sectors presenten una evolució positiva, excepte en l’agricultura, on l’atur s’ha incrementat un 0,64%, i l’augment es concentra de manera majoritària en noves persones inscrites sense ocupació anterior (+3,32%).

Quant a les dades afiliació a la Seguretat Social, el secretari autonòmic d’Ocupació ha assenyalat que les dades són també positius, “ja que som la quarta autonomia on més s’ha incrementat l’afiliació”.

“Entenem que ens trobem davant unes xifres moderadament positives, que ens permeten trencar la inèrcia negativa que, habitualment, trobem després de la finalització de la campanya de Nadal, i que són producte en bona part de la incorporació de noves persones en la investigació activa d’ocupació”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =