caixa popular

30 científiques celebren a València 'La Nit de les Investigadores'

30 científiques celebren a València 'La Nit de les Investigadores'
27/09/2017 -

El pròxim divendres, de 20 a 22 hores, la ciutat de València es suma, per primera vegada, a la celebració de “l’European Researchers Night”, un projecte promogut per la Comissió Europea i que pretén acostar i mostrar a la ciutadania la part més humana de la recerca. Un total de 30 investigadores pujaran a un escenari a la plaça de la Mare de Déu de la Pau per a exposar la seua experiència i trajectòria.

La celebració està organitzada per Las Naves Centre d’Innovació i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, i ha volgut dedicar eixa nit a les dones científiques, rebatejant l’esdeveniment com “La nit de les investigadores”, ja que només un 20% de les investigacions d’excel·lència en la Comunitat Valenciana estan liderades per dones. La bretxa laboral, en la conciliació i en la investigació científica persisteix en la nostra autonomia.

Les diferents activitats organitzades tenen com a objectiu valorar entre la ciutadania la recerca feta per dones, així com la seua figura com a professionals en un món científic on habitualment predomina la imatge masculina. “La nit de les investigadores” compta amb la col·laboració de l’start-up El Caleidoscopio, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Per primera vegada, Alacant, Elx, Oriola i València acompanyaran les celebracions de les 250 ciutats europees que organitzen l’esdeveniment “European Researchers Night”, amb la intenció de participar, mitjançant la convocatòria europea, en l’edició 2018 amb un programa més ambiciós.

L’objectiu principal de la proposta és acostar el treball de les investigadores i investigadors a la ciutadania, donar a conéixer els beneficis que aporten a la societat i la seua repercussió en la vida quotidiana. En resum, es tracta d’una activitat més per a traure la ciència al carrer i fer que la gent hi participe.

A la plaça de la Mare de Déu de València, de la mà d’Isabel Lozano, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, i de la periodista Xelo Miralles, la societat valenciana podrà conéixer més de 30 investigadores de diferents àrees de coneixement de la Universitat de València, de la Universitat Politècnica de València i del Consell Superior d’Investigacions Científiques, que en una breu presentació exposaran la seua experiència i el seu treball. En finalitzar les presentacions, el públic assistent podrà fer preguntes a les investigadores.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018