25n
25N
25N

El nobel de Medicina Jules Hoffmann no veu "cap problema" a rebre una segona dosi d'una vacuna diferent

El nobel de Medicina Jules Hoffmann no veu "cap problema" a rebre una segona dosi d'una vacuna diferent
07/06/2021 -

El premi Nobel de Medicina de 2011 Jules Hoffmann ha considerat que “teòricament” no tindria per què representar “cap problema” rebre una segona dosi de la vacuna del coronavirus d’una farmacèutica diferent de la primera.

Així s’ha pronunciat el biòleg en la roda de premsa dels premis Jaume I, on participa enguany com a jurat. Hoffmann va ser llorejat en 2011 per les seues aportacions en l’àmbit de la immunologia i les vacunes al costat de Bruce Beutler i Ralph M. Steinman.

Hoffmann ha manifestat que no estava al corrent que existia aquesta controvèrsia, ja que a França la tendència és que la segona vacuna siga del mateix tipus que la primera. No obstant això, no veu per què “canviar tipus de vacunes seria perjuidicial”.

El biòleg també ha remarcat que no estem “al final de l’esforç amb la Covid-19”. “Estem gaudint els beneficis del treball fet sobre els anticossos missatgers, però molts altres aspectes del virus no s’han atacat encara”, ha explicat.

En aquest sentit, ha esperat que en dos o tres anys es podran desenvolupar molècules que puguen bloquejar la proliferació del virus, com ha ocorregut amb el VIH. També ha alertat de la falta de coneixement respecte a la patologia de la infecció.

Sí s’ha mostrat optimista respecte a l’aprenentatge amb la pandèmia: “Per a la següent, que arribarà, tots els esforços que s’han realitzat ens serviran per a estar millor preparats”, ha manifestat, i ha destacat els avanços que s’han produït en els últims quinze mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 4 =