25n
25N
25N

Puig: "Hui dia i en aquestes condicions no se suspenen les Falles"

Puig: "Hui dia i en aquestes condicions no se suspenen les Falles"
28/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recalcat aquest divendres, respecte a la possibilitat que se suspenguen les Falles pel coronavirus, que “en aquests moments, hui dia i en aquestes condicions, no se suspendrà res” i ha demanat no crear “un alarmisme que no condueix a res”.

Puig, en l’acte de lliurament del XIII Premi Avançant en Igualtat atorgat a l’exministra i actual presidenta del Comité Espanyol d’Acnur, Matilde Fernández, ha recalcat sobre aquest tema que “el que no cal fer és un alarmisme que no condueix a res”.

En aqueix sentit, ha afirmat que hui dia “no se suspendrà res”. “En el futur ja veurem, però en aquest moment crec que parlar d’això fins i tot en hipòtesi no crec que siga el més raonable perquè
hui dia no hi ha cap mena de consideració per a suspendre cap mena d’activitat”, ha incidit.

En aquesta línia, ha advocat per “avançar des de la prudència, la contenció, la seguretat i actuant com s’està fent des de tots els àmbits sanitaris i complint estrictament els protocols”.

Així, ha recalcat que “estan en marxa” totes les mesures de prevenció i els protocols d’actuació quan es detecta un cas, que inclou l’estudi de l’entorn de la persona afectada per a evitar l’extensió del virus.

No obstant això, ha apuntat que cal ser “conscients” que “vivim en un món obert, que tenim molta relació amb Itàlia i que per tant, apareixeran més casos quasi amb total seguretat”. No obstant això, ha recalcat que cal “tindre confiança en el sistema públic de salut, que és un gran sistema” i en els protocols establits en coordinació amb el Ministeri de Sanitat. “Hem de ser cauts, prudents i per descomptat no generar un alarmisme que tampoc generarà per si mateix més unitat, sinó tot el contrari”, ha incidit.

De la mateixa manera, ha assenyalat que les persones que han sigut contagiades han de ser tractades amb “la major decència i dignitat i professionalitat possible perquè al més prompte possible es recuperen” com “està passant ja amb moltes persones que estan en procés de franca recuperació”.

“Aquesta és una malaltia que té una dimensió global, com s’ha vist, però que efectivament és una malaltia que pot ser combatuda i ho està sent i per tant en aquests moments som moderadament optimistes que entre tots ho aconseguim véncer, encara que efectivament encara estem en un moment de desenvolupament que no sabem a on pot arribar la seua dimensió”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa