25n
Orgull
Orgull

No, Ribó no ha prohibit cap processó a València

Pere Fuset i la Confraria protagonista han desmentit la ‘fake news’ utilitzada per Ciutadans

No, Ribó no ha prohibit cap processó a València
09/04/2019 -

Des de fa diversos dies, diversos mitjans feien ressò d’una notícia: L’Ajuntament de València/Ribó prohibeix una processó de Setmana Santa en el centre. La Confraria Jesús en la Columna publicava en la seua facebook que “per motius aliens” l'”Excel·lentíssim Ajuntament” els va denegar “el permís per a realitzar la processó”, sense aportar més dades. Això va alimentar els titulars i es va utilitzar per polítics, com la regidora de Ciutadans Amparo Picó. No obstant això, va resultar ser fals.

Com ha detallat el regidor de festes Pere Fuset per les seues xarxes socials, l’assumpte era “un bulo”. “Una confraria va demanar el permís fora del temps legal i els administratius de domini públic, per tant, ho van denegar, com és la seua obligació”, ha detallat el polític.

La mateixa Real Cofradía Jesus en la Columna va realitzar una rectificació ahir en les seues xarxes socials en la qual va demanar “perdó”: “Volem agrair l’esforç mostrat per l’Ajuntament i, en conseqüència, Pere Fuset, per a solucionar el problema. Assumim els terminis estipulats com a error propi”, detallen.

Va picar, no obstant això, va aprofitar la primera publicació de la Confraria per a, unes hores després, utilitzar-la contra el Govern de la Nau. Segons ella, el cas era “una mostra més del fals suport i total desinterés” del govern local de València “per a fomentar i defensar la cultura, festes i tradicions valencianes. Indignant i intolerable!”, detallava en una publicació en majúscules i amb faltes de puntuació.

Fuset ha detallat que, una vegada van tindre coneixement de la “notícia falsa i no contrastada d’una suposada prohibició”, va contactar amb la Confraria, que van reconéixer l’error. Ha detallat, a més, que ha oferit la seua ajuda perquè aquesta puga celebrar-se dins de la legalitat. “Vull agrair la ràpida correcció de la Confraria, que ha tingut la valentia de demanar disculpes. Confie que situacions com aquestes ens ajuden a vacunar-nos contra bulos, troletes, mentidetes i intoxicacions interessades”, ha asseverat al costat del ‘hashtag’ #StopFakenews.

El regidor ha volgut recordar que, encara que finalment tant la Confraria com alguns mitjans han rectificat la mentida, creu que “seria just que la regidora de Cs Amparo Picó” demanara disculpes per utilitzar, “una vegada més, les mentides sobre festes per a fer crispació política”.

Més informació

1 Comentari

  1. letra_m
    letra_m abril 10, 01:33

    el singular de fake news es fake news

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 2 =