25n
25N
25N

No hi haurà nova normalitat a les residències de la Comunitat Valenciana

El Consell sancionarà amb fins a 60.000 euros als centres de serveis socials que incompleixen les normes de seguretat

No hi haurà nova normalitat a les residències de la Comunitat Valenciana

Ja ho va anunciar ahir la consellera de Sanitat, Ana Barceló. “Se suspendran les visites i les eixides de les residències que es troben en zones de major incidència de la pandèmia”. Es farà mitjançant resolució específica per a cada centre i sempre atenent criteris epidemiològics. Així, aquest matí, la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que en qüestió de dies es publicarà el nou protocol per a les residències, que suposarà un enduriment de les mesures establides en la fase 3.

Aquests centres romanen en aquesta fase des del passat 29 de juny. No obstant això, i tenint el compte l’evolució de la pandèmia, les residències no gaudiran, de moment, de la nova normalitat. Oltra ha insistit que vist com està evolucionant el virus i que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha afirmat que al virus “li agraden tots els climes”, no és moment d’abaixar la guàrdia.

En aquest sentit, quan una zona presente un índex de contagi elevat, s’estudiarà adoptar la mesura de suspendre les eixides dels centres i les visites, encara que, en l’últim cas, “es valorarà molt pels perjudicis que podria generar en les persones majors”. “Cal buscar l’equilibri entre la preservació de la salut amb el respecte humà i afectiu”, ha remarcat Oltra.

Així mateix, el Consell ha aprovat sancionar amb multes que oscil·laran entre els 60 i els 60.000 euros als centres i residències de serveis socials que incomplisquen les mesures preventives enfront de la Covid-19. En aquest sentit, Mónica Oltra ha volgut especificar que aquesta mesura s’ha dut a terme “no tant per incompliments detectats, sinó per a adaptar la normativa sancionadora amb seguretat jurídica” tendint en compte aquesta situació extraordinària.

D’aquesta manera, es tipifiquen com a faltes lleus, greus o molt greus atenent incompliments de l’aforament del local, de l’obligació d’informar les persones residents, visitants o usuàries sobre el règim horari, de la distància mínima interpersonal i de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta.

També es contempla com a falta l’incompliment de les mesures generals d’higiene i prevenció adoptades per la Generalitat, les ordres generals de confinament decretat o de la mesura cautelar de quarantena, entre altres consideracions. Atesa la gravetat ocasionada o al nombre de persones a les quals puga afectar l’incompliment de la mesura, les faltes es classificaran com a lleus, greus o molt greus.

Així mateix, per a imposar les sancions es tindrà en compte la intencionalitat dels fets, la negligència, la gravetat en el risc per a la salut dels usuaris i usuàries d’aquests serveis i l’existència de reiteració i reincidència, entre altres aspectes.

Les multes oscil·laran entre els 60 fins a 600 euros per a les faltes lleus, de 601 a 30.000 euros per a les faltes greus, i dels 30.001 euros fins als 60.000 que poden imposar-se en els casos de faltes molt greus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =