25n
25N
25N

No hi haurà Nit de Sant Joan a les platges de València

Per segon any consecutiu, l’ajuntament ha descartat “totalment” la celebració d’aquesta festivitat

No hi haurà Nit de Sant Joan a les platges de València
02/06/2021 -

La ciutat de València es quedarà un any més sense la tradicional celebració de la Nit de Sant Joan a les platges. Un any més, l’ajuntament de la capital valenciana ha rebutjat aquesta possibilitat. Així ho va anunciar ahir l’alcalde de València, Joan Ribó, “perquè amb la situació en la qual ens trobem, encara hem de treballar per a evitar els contagis de covid”. A més, ha indicat que no li sembla raonable, ja que encara no ha conclòs la pandèmia i continuen produint-se contagis.

“No em sembla raonable en aquesta situació que l’Ajuntament faça una proposta d’aquest tipus. Ens hem plantejat fer les Falles d’una manera articulada, però per a la Nit de Sant Joan ens sembla que és millor dissuadir-nos d’això i deixar-ho per a un any en què els riscos siguen nuls”, va exposar ahir el responsable municipal.

Per tant, per segon any consecutiu no se celebrarà aquesta tradició que marca l’inici de l’estiu. No es repartirà llenya i tampoc es reforçaran les línies de l’Empresa Municipal de Transport (EMT), però sí que hi haurà un control exhaustiu per part de la Policia Local a les platges per a dissuadir les aglomeracions durant la nit. “La Policia Local realitzarà els controls corresponents perquè no se celebre la festa”, va afirmar Ribó.

En els anys anteriors a la irrupció de la Covid-19 arribaven a ajuntar-se fins i tot més de 100.000 persones només a València. No obstant això, la situació d’enguany, com l’anterior, serà molt diferent. “Pensem que en una situació com la que estem no és bo que llancem a la gent perquè s’ajunte, cal dissuadir qualsevol concentració d’aquest tipus que puga generar múltiples contactes i contagis”, apuntava l’alcalde.

“L’Ajuntament de València no pot llançar una crida a la gent perquè es reunisca, al contrari, cal dissuadir a tothom i deixar la festa per a quan els riscos de contagi siguen nuls”, ha reiterat Ribó en recordar que “aquesta mesura no està renyida amb la de celebrar les Falles, que es desenvoluparan d’una manera articulada”.

Existeix un temor en el si del consistori pel lleu augment dels contagis en els últims dies, cosa que ha fet elevar la incidència acumulada a 34,70 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, 2 punts més que divendres passat. Joan Ribó ha comentat que encara que s’està “millorant” perquè la incidència de la pandèmia és menor, “les dades dels últims dies” indiquen que els casos “estan pujant”. “Molt poquet perquè hi ha un percentatge de vacunació ja important, però continuen pujant i no volem col·laborar, en absolut, a generar una situació de múltiples contactes que puga tindre efectes negatius“, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − set =