25n
25N
25N

No hi haurà activitat parlamentària a Les Corts fins al 24 de març

No hi haurà activitat parlamentària a Les Corts fins al 24 de març
12/03/2020 -

La Mesa de les Corts Valencianes ha acordat aquest dijous intensificar la neteja i desinfecció, afavorir el teletreball i suspendre comissions previstes, de manera que no hi haurà activitat parlamentària fins a almenys el 24 de març, quan aquest òrgan es reunirà de nou per a valorar la situació.

El president de la cambra, Enric Morera, ha volgut transmetre “molta confiança, molta tranquil·litat, però també molt de rigor en les decisions pràctiques que cal adoptar”. A més, ha subratllat que en el calendari parlamentari fixat per endavant la setmana vinent no hi havia activitat programada per les festes, que han sigut suspeses.

L’acord, que ha sigut recolzat per unanimitat, s’ha pres a la vista de les mesures que s’estan adoptant pel Govern central i pel Consell davant l’expansió del coronavirus i en compliment de la petició elevada pel Comité de Seguretat i Salut de Les Corts i els informes de la cap del servei de medicina del parlament arran del contagi de la diputada Ana Vega.

Precisament la portaveu de Vox, qui al costat de la resta de diputats de la formació en Les Corts va estar en l’acte de Vistalegre i va tindre contacte amb Javier Ortega Smith, va anunciar aquest dimecres el positiu. La diputada no ha estat a Les Corts en tota la setmana, però sí que van estar altres diputats de Vox.

Aquest dijous el despatx d’aquesta formació en l’edifici de grups ha començat el dia amb un precinte policial que prohibeix el pas.

Després del ple monogràfic en el qual ha comparegut el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a abordar la situació generada per la pandèmia, la Mesa ha acordat limitar l’accés al parlament. Podran accedir diputats, membres del Consell, personal de la casa, de seguretat, vigilància, cafeteria i neteja, personal dels grups i dels mitjans de comunicació, proveïdors i treballadors d’empreses que presten serveis.

En aquest últim cas “es procurarà que l’estada siga de la menor duració possible i exclusivament per a la realització del servei de què es tracte, sense que puguen accedir a la cafeteria”.

També podran accedir autoritats, càrrecs públics i funcionaris que hagen de realitzar una actuació institucional o un servei organitzat o autoritzat per Les Corts. Cap altra persona podrà accedir excepte autorització expressa del president. Així mateix, se suspenen les visites grupals i particulars.

S’intensificarà la neteja i desinfecció del 16 al 20 de març, limitant l’accés de personal entre eixes dates.

L’acord contempla la suspensió de les comissions previstes per als dies 23, 24 i 25. La resta del calendari es valorarà en la reunió del dia 24.

Per a mantenir l’activitat, s’adoptaran mesures perquè els diputats puguen desenvolupar el seu treball de manera telemàtica, entre altres mitjans a través de la seu electrònica i registre electrònic. Els terminis que concloguen entre el 16 i el 20 de març es prorrogaran, en considerar que aquest període no és hàbil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − sis =