25n
25N
25N

“No és just que el valencianisme passe pel que està passant ara per culpa de mals gestors anteriors”

És possible un gir en el Valencia? Així opinen els que odien el futbol modern

“No és just que el valencianisme passe pel que està passant ara per culpa de mals gestors anteriors”

El Valencia CF no està en un bon moment i això ho sap qualsevol que visca en la ciutat del Túria. No és necessari que el futbol siga un interés prioritari per a assabentar-se d’esta realitat; en bars, en el carrer, fins i tot en el transport públic es comenta sobre els 11 punts i la pèssima gestió del “xinés” (en realitat, de Singapur).

En qualsevol moment d’una vesprada valenciana, un xic es puja a l’EMT directe a la seua casa des de l’institut. Porta la samarreta del Valencia amb orgull, malgrat tot. De sobte, un home major percep l’escut valencianista. Ho mira contristat i còmplice: “Com ens han fotut”, li diu després de fer-li un ullet. Una escena probable, llunyana a la ficció.

En la xarxa existeixen dos xics, Miquel i Carlos, que porten la pàgina “Odio el fútbol moderno”. Evidentment, s’han convertit en referents i fins i tot en representants del que molts pensen sobre els equips patrocinats i els diners colant-se en tots els racons. Com a valencians coneixen de prop al conjunt blanquinegre, un d’aquells equips.

Els humils consells

Llavors, queda preguntar-se què ha de fer l’equip che per a canviar el panorama esta temporada. “Està plantejada per a no baixar a segona divisió. Voler aspirar a entrar a Europa és una utopia, i més com estan els rivals”, pensa Carlos, qui creu que el mercat d’hivern pot ser una eixida. “Cal intentar fitxar bé. Ara parlen de fitxatges italians perquè està Prandelli, però jo em fixaria en “currantes” de la Lliga espanyola que coneguen la categoria, com a Granero de la Real Sociedad”.

Odio el fútbol modernoCarlos té clar que no existeix actualment en el Valencia un jugador clau. “El jugador clau era Alcácer“, afirma sense dubtar-ho. “El capità és Enzo Pérez, ho està fent bé, però bé… és un tipus que li falta caràcter”, confessa. Es pregunta també si hi ha alguna esperança en el tècnic. “Prandelli hauria d’haver vingut a principi de temporada (…) Però no coneix la Lliga, i com està el Valencia necessitem un entrenador que conega la Lliga”.

“Cal aspirar a tornar a ser gran a llarg termini”, diu. Al mateix temps, sap que jugadors poden aportar per a fer un bloc: “Jo li donaria via lliure als joves, com Gayà, Lato, Villalba, o fins i tot Rafa Mir”. “És clar que les planificacions a curt terme no et porten a cap lloc; et porten a fitxar molt cada any, vendre molt, a portar mercenaris, a no crear vincles amb l’afició”, conclou terminant en criticar la gestió.

El seu company, Miquel, té més esperances. “Clar que és possible que el Valencia puga fer un gir a favor en esta temporada. En el futbol qualsevol situació es pot remuntar”, diu i compara este moment amb la primera volta del primer any de Rijkaard en el Barça. “Contra el Barça podria haver sigut el primer resultat bo… Necessita un resultat així el Valencia per a fer el gir”.

Quant als jugadors, sap que els veterans són els encarregats de fer això. “Hi ha gent de qualitat. Han de tirar-se l’equip a l’esquena. ParejoNani han de liderar el canvi de dinàmica”. Coincideix amb Carlos en sospitar de l’entrenador italià. “No confie molt en Prandelli. Crec que per a salvar la temporada haguera preferit a algú coneixedor de la casa o almenys coneixedor de la Lliga”.

Finalment, parla sobre com es veu l’afició che des de fora. “Es veu com una afició exigent i amb poca paciència”, relata i coincideix que en el planter no hi ha un bloc. “Crec que la situació del Valencia requereix una carrera de fons sense mirar a les dues multinacionals. Armar un bon equip amb gent de la casa, amb gent compromesa i algun fitxatge de veritat”.Odio el fútbol moderno

Al mateix temps, veu la gestió i el control de l’equip com alguna cosa essencial, i ho vincula amb l’estat actual del futbol modern. “M’agradaria que es modificara que en el Valencia i en altres equips la massa social tinguera la força per a tornar a controlar al club (…) Crec que no és just que el valencianisme passe pel que està passant ara per culpa de mals gestors anteriors”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + huit =