25n
25N
25N

No hi haurà desnonaments sense assegurar un habitatge en el Bloc Portuaris del Cabanyal

Generalitat i Ajuntament garanteixen que en Bloc Portuaris no hi haurà desnonaments sense assegurar un habitatge

E.P.

No hi haurà desnonaments sense assegurar un habitatge en el Bloc Portuaris del Cabanyal
26/11/2019 -

La Generalitat i l’Ajuntament de València garanteixen que en els edificis que componen el complex de pisos Bloc Portuaris, en el districte marítim de la ciutat, no es durà a terme cap desnonament sense que estiga assegurada un habitatge a les persones o famílies que s’hagen de desallotjar.

Així ho ha indicat aquest dimarts el vicepresident segon del Consell i responsable autonòmic d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, per a parlar del programa ARRU II en el Cabanyal.

Martínez Dalmau ha destacat respecte a Bloc Portuaris que s’ha posat ja en marxa “una unitat d’emergència” per a estudiar el cas d’aquest immoble, en el qual hi ha habitatges okupats i que es planteja derrocar en un futur. Així, ha indicat que aqueixa unitat es va reunir aquest dilluns i que té previst fer-ho de nou el pròxim 3 de desembre.

“Ells són els que entren dins del problema” d’aquests edificis, ha exposat el conseller, que ha indicat que hi ha una qüestió que “tant l’Ajuntament com la Generalitat” tenen “clara” respecte a aquesta construcció i ha precisat que és que “no pot haver-hi cap mena de desnonament sense que hi haja una alternativa habitacional” per a les persones que hagen de ser desallotjades.

D’aquesta manera, el responsable autonòmic d’Habitatge ha assegurat que s’ofereix “la garantia que no hi haurà un desnonament sense garantia habitacional”. “És una garantia que donem tant l’alcalde com la Generalitat”, ha insistit.

Dalmau i Ribó han parlat de Bloc Portuaris preguntat per la situació de famílies que viuen en aquest immoble i que al no tindre llum se subministren després de connectar-se il·legalment de la xarxa general i per si es treballa per a abordar aquest assumpte i garantir calefacció quan no es tinga.

“EQUILIBRAR”

“Aqueix tema l’estem estudiant amb Serveis Socials”, ha respost per la seua part l’alcalde, que ha destacat el “reg” de “curtcircuit” o d'”incendi” que existeix “si t’enganxes a la llum” de manera il·legal.

“Volem buscar una solució habitacional a aquestes persones, estem treballant en aquesta direcció i que no es queden sense llum. No podem permetre que hi haja un risc elevat. Hem d’equilibrar això. Ho estem treballant amb Serveis Socials i buscarem una solució habitacional digna per a aquestes persones. Tots hem d’entendre que la solució d’endollar-se a la llum provoca riscos elevats”, ha agregat Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 17 =

Informacion coronavirus