25n
25N
25N

Els xiquets i xiquetes de Torrent tornaran a gaudir aquest any del campus social d'estiu

L’any passat es va haver de cancel·lar a causa de la pandèmia per primera vegada des de la seua creació en 2015

Els xiquets i xiquetes de Torrent tornaran a gaudir aquest any del campus social d'estiu
05/05/2021 -

Torrent tornarà a organitzar un campus social aquest estiu. Així ho ha anunciat el regidor d’Atenció Social del mateix ajuntament, José Castillejo, en una roda de premsa celebrada aquest matí en el saló de plens. Aquesta iniciativa porta realitzant-se des de l’any 2015 i tan sols s’ha interromput una vegada, l’any passat a causa de la pandèmia. “Aquest campus social és necessari sobretot per als xiquets i xiquetes més vulnerables, s’ha demostrat que els centres educatius són espais segurs i ells agrairan el retorn”, ha expressat Castillejo.

El regidor d’Atenció Social ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, Jesús Ros, la regidora de Cultura, Esports, Turisme i Comunicació, Susi Ferrer i el regidor de l’Àrea de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos. “Enguany tornem a fer aquesta realitat possible, amb mesures especials i de manera especial i complint el que calga complir”, ha assenyalat l’alcalde, fent al·lusió a les mesures de seguretat enfront de la Covid-19.

Donada la situació actual, aquest campus serà diferent al d’anteriors anys. Normalment aquest campus té lloc en un sol centre educatiu, però enguany el campus es dividirà en dos col·legis per a “adaptar-nos millor a les mesures de seguretat”, ha apuntat Castillejo. Aquests centres seran el CEIP Lope de Vega i el CEIP Sant Joan Baptista, tots dos a Torrent. La convocatòria abastarà al voltant de 100 xiquets i xiquetes que es repartiran entre aquests dos col·legis i les edats compreses entre els 3 i els 12 anys.

Segons ha afirmat Castillejo, el campus tindrà lloc entre el 28 de juny i el 31 d’agost de dilluns a divendres, des de les 9 del matí fins a les 15 hores. En aquest campus, “els xiquets tenen l’oportunitat de tornar a conviure, de socialitzar, de practicar l’oci i l’esport, i donen la possibilitat de garantir l’alimentació als xiquets, que és una cosa molt important”, ha explicat el regidor socialista.

xcampus_social-Copy-2-850x491.jpg.pagespeed.ic.0PtsqmSxcR

Així, des del consistori, s’espera que les “bones” dades de l’evolució de la pandèmia i l’evolució del ritme de vacunació permeten la celebració d’aquest campus social a Torrent. “El que volem i desitgem és que els xiquets i xiquetes tinguen l’oportunitat de tornar a trobar-se en aquest campus i estic segur que tant ells com les seues famílies agrairan molt tornar a fer realitat això”, ha conclòs el regidor d’Atenció Social.

Segona convocatòria pla resistir

En la mateixa jornada de hui, Torrent ha comunicat l’aprovació definitiva de les bases de la segona convocatòria de les ajudes del Pla Resistir. Andrés Campos, regidor de Gestió de Recursos i Modernització de l’ajuntament de la localitat, ha sigut l’encarregat d’anunciar aquesta nova crida d’ajudes dirigides als sectors més afectats per la pandèmia. A més ha estat present en la roda de premsa el president de l’Associació d’Hostaleria i Oci de Torrent, Marco Konjevic, a qui l’alcalde li ha agraït “la participació i l’aportació d’idees perquè al final parlant amb la gent les coses sempre ixen una mica més encertades”.

El pressupost d’aquesta nova partida d’ajudes ronda el milió d’euros, cosa que significa que es preveuen 434 ajudes, aproximadament. La quantitat de diners dedicada oscil·laria entre els 2.000 i 4.000 euros per demandant, segons la quantitat de treballadors al seu càrrec. Cal recordar que en la primera convocatòria es van aprovar ajudes per valor 904.000 euros amb un total de 400 ajudes.

En aquesta segona convocatòria entraran sectors afectats per la pandèmia que no van poder entrar en la primera. És el cas de les perruqueries, floristes, negocis de disseny, màrqueting… Una de les novetats que entren en aquesta convocatòria és el fet que l’activitat fiscal també es tindrà en compte per a rebre les ajudes. És a dir, aquelles empreses que tinguen activitat a Torrent, però no tinguen el seu domicili fiscal en la localitat, podran optar a les ajudes. Sempre que no hagen rebut ajudes d’un altre municipi.

Les persones demandants d’aquestes ajudes del Pla Resistir hauran d’esperar uns pocs dies perquè s’òbriga el termini de sol·licitud. En el cas que sobrara els diners a l’hora de repartir-lo, Campos assegura que es repartiria el restant entre les persones ja beneficiades. Això ajudaria a negocis que ho estan passant realment malament. Així ho ha confirmat Konjevic: “Un 30% de l’hostaleria de Torrent està amb perspectiva de tancar o ha tancat, i el 25% del comerç igual. Locals xicotets, terrasses limitades… Esperem que de cara a l’estiu amb el pla de vacunació tot millore”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =