25n
25N
25N

Els Xiquets Cantors de Viena actuaran a València

Els Xiquets Cantors de Viena actuaran a València
29/02/2020 -

Torna a València i a la programació del Palau de la Música, el cor de xiquets més cèlebre del món que compta amb una tradició que es remunta al segle XV. Els Xiquets Cantors de Viena presenten demà diumenge al Palau de Congressos i amb la direcció de Manolo Cagnin, un programa molt variat i sorprenent dedicat al mar Mediterrani, amb temes que abasten des del cant gregorià, el polifonisme renaixentista de Tomas Luis de Victoria, compositors centreeuropeus com Brahms o Strauss, temes espanyols i unes altres populars provinents d’Israel, Croàcia, Turquia i Itàlia. A més, comptaran en aquesta ocasió amb la col·laboració especial de l’Orfeó Valencià Infantil, un conjunt de sòlida trajectòria, amb la participació en el seu si de més d’un centenar de xiquets i xiquetes d’edats compreses entre 4 i 17 anys.

Els prop de 100 Xiquets Cantors de Viena, amb edats compreses entre els deu i els 14 anys, estan organitzats en quatre cors que ofereixen 300 concerts a l’any, amb quasi mig milió d’espectadors a tot el món. Cada grup està de gira de 9 a 11 setmanes i els que es queden a Viena participen en els concerts cada divendres al seu auditori, en les misses dominicals del palau imperial o en col·laboracions amb l’Òpera Estatal o la Filharmònica de Viena. Els diumenges canten la missa solemne en la Capella Imperial. Els inicis del cor es remunten a 1498, quan l’Emperador Maximiliano I va posar la primera pedra de la Wiener Hofmusikkapelle o Banda Musical de la Cort de Viena, de la qual formaven part els Xiquets Cantors. Són considerats com als ambaixadors més joves de Viena i actuen amb músics de categoria mundial. A Viena actuen regularment a la seua sala de concerts “MuTh” i en la Capella del Palau Imperial.

El seu director, l’italià Manolo Cagnin, va estudiar música coral, direcció i composició a Venècia i Milà. Va completar els seus estudis a Leipzig amb Kurt Masur i Fabio Luisi, i allí va ser director musical de la producció de la Gewandhausorchester “La Tragèdia de Carmen”. Des de 2008, és un dels directors dels quatre cors dels Xiquets Cantors de Viena. Prepara als xiquets per a misses, enregistraments d’àudio i vídeo, i concerts a Viena i a l’estranger.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + vint =

ccccinema
CCCC
activem alfafar