caixa popular

Una de cada cinc xiquetes víctimes de violència de gènere a Espanya és de la Comunitat Valenciana

Save the Children demana que s’amplie el Pla Integral d’Educació Sexual (PIES) per a garantir l’educació afectiu sexual en l’ensenyament reglat i des d’edats primerenques.

Foto Arxiu

Una de cada cinc xiquetes víctimes de violència de gènere a Espanya és de la Comunitat Valenciana
07/03/2018 -

Amb motiu del Dia internacional de la dona, Save the Children alerta sobre l’augment de la violència masclista en adolescents i insisteix en la necessitat d’aprovar una Llei contra totes les formes de violència que pateix la infància. Així, una de cada cinc xiquetes que tenen una ordre de protecció o mesures cautelars per violència de gènere a Espanya és de la Comunitat Valenciana, segons l’Institut Nacional d’Estadística.

Administracions públiques, organitzacions socials i professionals de l’àmbit de la psicologia, l’educació o la justícia comparteixen la mateixa preocupació per un augment de la violència masclista contra les xiques adolescents, desproporcionat en comparació de la població general.

“La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més víctimes menors de 18 anys presenta per violència de gènere amb Andalusia, un 19,5% i 21,4% respectivament, molt lluny de comunitats com el País Basc, amb un 1,4% del total. Per açò, és necessari augmentar els recursos destinats a la prevenció d’aquest tipus de violència”, explica Rodrigo Hernández, responsable de Save the children a la Comunitat Valenciana. “A pesar que en la nostra comunitat de manera pionera s’ha rebaixat l’inici de l’educació sexual als 12 anys gràcies a la modificació en 2017 del Pla Integral d’Educació Sexual (PIES), des de Save the Children pensem que continua sent insuficient, ja que més que la meitat dels delictes contra la llibertat sexual en la nostra autonomia es produeixen entre els 0 i els 13 anys”, assegura Hernández.

Per al responsable de l’entitat, quan s’ha produït l’agressió “ja hem arribat tard, és necessari posar el focus en la prevenció: una xiqueta agredida és un fracàs social”, i afirma que “la violència contra les dones i contra les xiquetes encara es contempla normal en molts contextos, l’única forma d’erradicar-les és la prevenció, l’educació i la tolerància zero”.

L’última macroenquesta de violència contra la dona, del 2015, ja llançava dades preocupants a Espanya. Les dones de 16 a 24 anys afirmaven haver patit algun tipus de violència per part de les seues parelles o exparelles en l’últim any, enfront de la mitjana del 9,6% de dones de la resta d’edats.

Es tracta d’una forma de violència doblement greu perquè té dos vessants, la masclista i la que s’exerceix contra la infància, i la resposta ha d’estar centrada en la prevenció. Save the Children insisteix en la necessitat d’una Llei que protegisca a tots els xiquets i xiquetes front a la violència i que, amb la finalitat de prevenir la violència masclista, contemple la inclusió d’una assignatura obligatòria d’educació sexual.

L’ONG demana a més que els centres educatius compten amb protocols de detecció i intervenció davant tota forma de violència, inclosa la violència masclista, i formació en prevenció i detecció per a docents sobre totes les formes de violència que puguen patir els seus estudiants per a poder prevenir i detectar qualsevol cas d’assetjament, abús, maltractaments o violència masclista.

Aquestes mesures preventives en l’àmbit escolar es plantegen dins la Llei per a l’Erradicació de la Violència contra la Infància que, a més, inclou una sèrie de mesures dirigides a erradicar tots els tipus de violència que pateixen les xiquetes pel fet de ser-ho, com la mutilació genital femenina, el matrimoni forçat o la tracta per a l’explotació sexual.

L’ONG té en marxa una campanya de recollida de signatures per a demanar aquesta Llei, que explica ja amb més de 166.000 suports ciutadans en www.losultimos100.org


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + sis =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC