caixa popular

Nina Dinamita & La Swing Milicia actuaran el divendres a l'Etnomusic Primavera

El concert serà al pati del Centre Cultural La Beneficiència a les 22 hores

Nina Dinamita & La Swing Milicia actuaran el divendres a l'Etnomusic Primavera
05/07/2018 -

Un més després de tancar l’Etnomusic Primavera, un cicle amb quinze anys d’experiència i amb un públic ja consolidat, el Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València enceten el cicle de la temporada estival, Etnomusic Estiu. Aquest divendres, 6 de juliol, a les 22’00 hores, Nina Dinamita & La Swing Milicia es pujaran a l’escenari del pati del Centre Cultural La Beneficència per amenitzar la nit dels valencians i visitants que s’apropen fins aquest enclavament únic.

Nina Dinamita & La Swing Milicia és una formació musical composta per cinc dones i un home que reivindica, amb la seua música, el paper de les músiques i artistes en els escenaris. Inspirats per les grans figures femenines transgressores del gènere swing, com ara Nina Simone o Rosario Sánchez Mora, busquen, no sols omplir els seus concerts al ritme del swing, sinó també traslladar un missatge més enllà de les trinxeres: el murmuri, el crit i el lament de Simone, junt amb la passió i la bravuera de La Dinamitera, creen una combinació explosiva que farà vibrar tots els batallons.

L’accés als concerts és gratuït, però hi ha aforament limitat. Les entrades s’estan repartint des del dimarts passat. Encara es poden replegar en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia o reservar-les a través de la pàgina web del museu.

L’edició d’estiu de l’Etnomusic, que ve a substituir a l’anterior Estiu a La Bene, es celebrarà durant tots els divendres fins el 21 de setembre al pati de La Beneficència. És una proposta que inclou grups de música folk i músiques del món, però també altres estils com ara el jazz, el flamenc o la música indie, per tal d’abastar un caire més festiu, propi de les nits dels mesos d’estiu.

A partir d’ara, com ja van anunciar els responsables del cicle de concerts, totes les activitats musicals organitzades pel Museu Valencià d’Etnologia s’emmarcaran baix la marca Etnomusic, que constarà de tres cicles: Primavera, Estiu i Tardor, amb les seues especificitats cadascun d’ells. A més, totes aquestes activitats musicals formen part de València és música, lema de l’Àrea de Cultura de la Diputació, que serveix per a difondre i fer patent la importància de la música en la societat valenciana, i que emmarca totes les línies d’actuació de la Diputació en l’àmbit musical.

Important representació femenina i valenciana

A més de Nina Dinamita & La Swing Band, en juliol actuaran grups com ara Krama, amb una fusió de musiques balcàniques i gregues; Chet, grup que beu del country folk americà i nòrdic, la bossa nova i el jazz; i Juan Zelada, una de les veus més destacades de la música negra universal que, fins i tot, va ser teloner d’Amy Winehouse. Els mesos d’agost i setembre seguiran mantenint el nivell musical i artístic tan alt, amb formacions com ara Jóvenes Clásicos del Son Cubano, Duna, Ogun Afrobeat, Mundo Chillón, Marinah, Cobla dels Sons Essencials, Perico Sambeat Quartet i International Citrus Band.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − onze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris