25n
25N
25N

L'empresa pública de Mislata facturarà en 2018 prop de 4,5 milions gràcies a la municipalització de serveis

Nemasa duplica el seu pressupost en els últims anys i presta serveis com la neteja viària, la cura de les zones verdes, la recollida de residus o la gestió dels aparcaments

L'empresa pública de Mislata facturarà en 2018 prop de 4,5 milions gràcies a la municipalització de serveis
11/01/2018 -

En 2011, Nemasa -l’empresa pública de Mislata- tenia un pressupost anual que no arribava als dos milions d’euros. Per a este 2018, la firma facturarà 4.429.659,61€. Així ho va aprovar la junta general de l’empresa, formada pels 21 regidors de la Corporació Municipal, que el passat 28 de desembre van traure avant els pressupostos per a este exercici amb els vots a favor de PSOE, Ciutadanos i Compromís i l’abstenció del PP. Com explica la portaveu municipal i responsable de l’empresa pública, Mª Luisa Martínez Mora, “este creixement exponencial de Nemasa està fonamentat en l’aposta del nostre govern per la municipalització de serveis”.

Els dos grans serveis públics que gestiona Nemasa són la neteja dels carrers i places de la ciutat i el manteniment de les zones verdes. Malgrat prestar-los des dels seus inicis, el gerent de l’empresa, Fernando Díaz, assegura que són àrees de gestió que “estan en continu procés de modernització, seguint sempre criteris d’eficàcia i eficiència, i cercant oferir la màxima qualitat en la prestació del servei”. De fet, afirma satisfet que “la valoració ciutadana dels serveis de Nemasa és molt positiva i millora any rere any, com demostren les enquestes de satisfacció que l’Ajuntament realitza cada estiu”.

El creixement experimentat per l’empresa pública en estos últims anys es deu en gran manera a la municipalització de dos serveis, el de la recollida de residus i la gestió dels aparcaments. Este últim va ser una de les grans apostes de Carlos Fernández Bielsa en arribar a l’alcaldia de Mislata, oferir als veïns les 1.225 places en règim de lloguer a preus assequibles: “Hui, amb una taxa d’ocupació que ronda el 80%, podem afirmar que esta fórmula era la que més s’ajustava a les possibilitats reals dels veïns i que, afortunadament, ens ha permès solucionar el major problema social i econòmic que teníem a Mislata”, explica Bielsa. La segona de les grans municipalitzacions ha sigut la centralització de la recollida de residus en Nemasa, la qual cosa ha permès millorar substancialment el servei i rebaixar un 38% el seu cost, estalviant a les arques de Mislata més de 400.000€ anuals.

A estos quatre grans serveis públics s’han anat sumant molts més en els últims anys: la gestió de les marquesines de publicitat, l’explotació del Parc Infantil de Tràfic de la Canaleta, la creació d’una brigada d’obres per a reparar desperfectes amb major agilitat, el manteniment dels parcs infantils i dels parcs per a gossos, la recollida de mobles, la neteja i consergeria d’instal·lacions municipals i el control dels paellers de la Canaleta i del mercat ambulant dels dissabtes. Tot açò, a més, unit a la gestió dels Plans Socials d’Ocupació de l’Ajuntament, els beneficiaris del qual reben una ocupació en Nemasa.

La portaveu del govern municipal, que també és consellera delegada de Nemasa, es mostra molt satisfeta amb la gestió de l’empresa, “que conjuga molt bé la seua vocació de servei públic amb els criteris empresarials que han de garantir la seua sostenibilitat”. Per a Mª Luisa Martínez Mora, “tan important és la valoració positiva que els mislaters i mislateres tenen de Nemasa, com els resultats econòmics de l’empresa, que cada any tanca amb superàvit, passa auditories externes i complix amb el període mitjà de pagament als seus proveïdors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − tres =