25n
25N
25N

L'IVC presenta la comèdia 'Nekrassov' al Teatre Principal de València

L'IVC presenta la comèdia 'Nekrassov' al Teatre Principal de València
27/02/2020 -

L’Institut Valencià de Cultura presenta la comèdia ‘Nekrassov’, de Jean Paul Sartre, al Teatre Principal de València. Aquesta obra és una producció del Teatro de la Abadía de Madrid, dirigida per Dan Jemmet. L’obra estarà en el cartell del Principal del 28 de febrer a l’1 de març.

La funció està interpretada per José Luis Alcobendas, Ernesto Arias, Carmen Bécares, Miguel Cubero, Clemente García, David Luque i Inma Nieto.

‘Nekrassov’ és l’única comèdia escrita per Jean-Paul Sartre. Obra intel·ligent i profundament divertida, en què critica amb ferocitat el quart poder i la manipulació de l’opinió pública amb finalitats polítiques o econòmiques. Un text que qüestiona la veracitat de la informació periodística en un món que enarbora la bandera de la llibertat i la democràcia.

Situada en plena guerra freda, l’obra traspua actualitat: desinformació, ús polític de la mentida i ‘fake news’.

El diari conservador ‘Soir à París’ necessita urgentment notícies atraients per a poder subsistir, siguen falses o vertaderes. Quin millor reclam que el testimoni del ministre Nikita Nekrassov que acaba de creuar el teló d’acer?

Des de l’humor més absurd, Sartre assenyala el fingiment i la por com a eines d’explotació de l’home per l’home. Com en tota la seua escriptura, no escapa a la reflexió sobre la llibertat individual i les contradiccions humanes entre el pensament i l’acció, sobre la confrontació entre l’ètica personal i el deure col·lectiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 1 =

bombers
CCCC