25n
25N
25N

L'esperit nadalenc domina les Corts: raïms, abraçades i alguna llàgrimes per a acomiadar 2018

L'esperit nadalenc domina les Corts: raïms, abraçades i alguna llàgrimes per a acomiadar 2018
21/12/2018 -

L’esperit del Nadal s’ha colat en la sessió plenària de les Corts d’aquest divendres no solament en els discursos dels diputats, sinó en els gestos, paraules i bons desitjos que, fins i tot, han provocat alguna llàgrima entre les senyories tant dins com fora de l’hemicicle, en un exercici de ‘germanor’ al qual s’ha apel·lat des de la tribuna, més enllà de les diferències ideològiques.

El moment que més emoció ha suscitat ha sigut el discurs de la síndica del PP, Isabel Bonig, qui, malgrat les diferències, ha reivindicat la política per a construir i no crispar. “Aquesta Nit de cap d’any deixem a un costat les nostres diferències i recordem que els raïms, cadascuna de les 12, tenen un significat únic per als castellonencs, els valencians i els alacantins. Feliç any i pròspera Comunitat Valenciana per a tots”, ha agregat.

Després de la seua intervenció, s’ha acostat al president de la Generalitat, Ximo Puig, amb qui s’ha fet una abraçada i li ha entregat una caixa amb dotze raïms que simbolitzen ‘Els desitjos de tots’ (‘Els desitjos de tots’) i que també ha sigut repartida per la resta de diputats ‘populars’ a tot l’hemicicle i periodistes. Aquest gest i les abraçades entre diputats amb diferent signe polític ha provocat l’emoció en diversos diputats.

Així mateix, altres parlamentaris han traslladat els seus millors desitjos per al 2019 i han felicitat les festes. Mireia Mollà de Compromís ha demanat per a l’any vinent que no hi haja més violència de gènere. “Si demà em toca a mi, vull ser l’última”, ha dit.

Al final de la votació, i després de l’aprovació dels comptes, el cap del Consell ha atés als mitjans de comunicació on ha destacat: “L’exemple i el moment valencià s’han trasllat hui a aquesta cambra en la qual s’ha expressat el que ha de ser la política”, ha emfatitzat per a agrair a tots els grups, especialment al PP, “la voluntat de construir”. “La política de la destrucció no va i això és el que ha sigut aquesta legislatura”, ha reivindicat.

Per a Puig, el “canvi de paradigma que s’ha produït en la Comunitat que s’ha normalitzat en termes polítics, socials i econòmics” i “aqueix és l’èxit col·lectiu”. “Des d’aqueixa manera d’entendre la política, com una manera d’avançar i sumar hui, mentre en altres llocs existeix una gran crispació, en la Comunitat Valenciana existeix un clima favorable per a l’activitat econòmica i social”, ha emfatitzat.

En aquest sentit, ha destacat que “si algú tenia dubtes que havia desaparegut l’esperit nadalenc” ha quedat demostrat “que no” i ha expressat: “Hui és un dia en què els valors que més germanen als valencians i que tenen a veure amb la solidaritat, la creativitat i la manera d’entendre d’una manera oberta al món s’han concitat des de totes les mirades a les Corts”.

“Des d’aqueixa perspectiva, hui és un gran dia per a la Comunitat i com el nadal és valencià, tant de bo no solament els productes, sinó el producte de la felicitat i de la germanor, hui visca també, impregne en gran manera el nadal en tota Espanya”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 5 =

CCCC