25n
25N
25N

Com serà el Nadal a València: noves restriccions pel coronavirus?

La Comunitat Valenciana estudia aplicar restriccions per Nadal

Com serà el Nadal a València: noves restriccions pel coronavirus?
19/11/2020 -

Enguany, el Nadal a València estarà marcat pel coronavirus. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha anunciat que “seran unes festes diferents” i que, per tant, no està pensant “en una relaxació de mesures” de cara a les celebracions nadalenques.

I és que encara que, fins al moment, les restriccions i el tancament perimetral es manté fins al pròxim 9 de desembre, la Comunitat Valenciana no descarta aplicar noves restriccions per Nadal o estendre les actuals. Davant aquest escenari, la pregunta és: com afectarà el coronavirus a la celebració del Nadal?

Toc de queda

De moment, no hi ha res confirmat. No obstant això, sembla que mantenir la restricció de la mobilitat nocturna serà una bona mesura per a frenar les festes nadalenques en dates assenyalades com la Nit de Cap d’Any. En aquests moments, el toc de queda s’ha fixat des de les 00.00 fins a les 06.00 hores. No obstant això, l’estat d’alarma decretat pel Govern permetria avançar-lo fins a les 22.00 o les 23.00 hores.

Reunions socials en Nadal

Tenint en compte que el major nombre de brots de coronavirus es produeixen en entorns socials, els dinars i sopars nadalencs preocupen. Fins al 9 de desembre, les reunions socials s’han limitat a 6 persones. No obstant això, aquesta mesura podria allargar-se o fins i tot reduir-se el límit de reunió perquè, com ja han avançat, “s’estudiarà tot el que comporte un augment de les relacions socials i el Nadal, òbviament, són unes dates pròpies per a eixes trobades i reunions tant familiars com socials”.

“Hem de veure quines mesures hem d’implementar o quines recomanacions s’han de donar o imposar per a evitar que el Nadal derive en una situació descontrolada quan acaben les festes per no respectar les mesures de seguretat”.

Per últim, tot apunta al fet que el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana també podria estendre’s per a reduir la mobilitat entre autonomies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =