caixa popular

Las Naves explora el cos femení amb el projecte 'Humana, el cos fora del cos'

Las Naves explora el cos femení amb el projecte 'Humana, el cos fora del cos'
13/09/2017 -

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) organitzarà el pròxim divendres a les 19:30 h, conjuntament amb el taller de ceràmica Sweet Sue de la ceramista Susana Gutiérrez i amb la col·laboració de Las Naves, la presentació del projecte “Humana. El cos fora del cos”.

Es tracta d’una iniciativa que pretén ser una reflexió sobre la percepció del mateix cos, que parteix de la ceràmica artesanal en porcellana, toca el curt documental i arriba fins a la creació culinària. El germen del projecte són set peces de vaixella creades per Gutiérrez al seu propi taller, i realitzades a partir de motles de diferents parts del cos de set dones. Aquestes dones -amigues i companyes de l’artista- reberen el repte llançat per Sweet Sue de reflexionar sobre quina part del cos els creava algun conflicte. Sobre la base d’açò, es van prendre els motles sobre el mateix cos i es va crear la vaixella.

CURT DOCUMENTAL I CREACIÓ GASTRONÒMICA

Per a documentar tota aquesta reflexió, Josep Mª Gresa dirigeix i realitza un curt on cadascuna de les models, a través de la vaixella, exposa les seues raons i reflexiona sobre el que significa el mateix cos. Dolor, orgull, inseguretat, genètica, complexos, són els temes que afloren en els seus testimoniatges.

Per a tancar el cercle, de la mà del xef Enaitz Landaburu, responsable de Gastrolopithekus Projects, la vaixella s’usa com a base per a la gastronomia. Les peces demostren el seu caràcter utilitari en les mans del xef, que la utilitza per a emplatar set creacions gastronòmiques, inspirades i creades a partir de cadascuna de les peces de porcellana.

En aquesta jornada es realitzarà la presentació del projecte de manera íntegra. S’exposaran les peces de vaixella realitzades per Sweet Sue, s’estrenarà el documental de Josep Mª Gresa, es realitzarà un show cooking de la mà d’Enaitz Landaburu (Gastrolopithekus Projects) i es projectaran fotografies del procés de fabricació de les peces de porcellana, realitzades per l’estudi fotogràfic Mercedes Herrán Photography.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats