caixa popular

Las Naves produeix un curtmetratge de realitat virtual

Las Naves produeix un curtmetratge de realitat virtual
05/03/2018 -

El centre d’innovació Las Naves ha produït el curtmetratge de realitat virtual ‘El Mal Amor’ per a sensibilitzar contra la violència masclista. Un projecte que ja han experimentat amb ulleres de realitat virtual més de 650 persones i que es va presentar fa uns dies en la Jornada ‘Realitat Virtual com a eina per a sensibilitzar contra la violència masclista’, organitzada pel mateix centre i a la qual van acudir persones expertes tant a escala local com a nacional.

La violència psicològica i la falta de reconeixement i visibilitat han sigut els impulsors d’aquest projecte de Las Naves que serveix com a element per a identificar la violència en les nostres relacions. Aquesta peça de realitat virtual té com a objectiu conscienciar, sobretot a la joventut, sobre el maltractament psicològic en el si d’una relació afectiva, així com denunciar el control afectiu, econòmic i de la indumentària al que es veuen sotmeses les dones.

El Mal Amor’ és un curtmetratge rodat en realitat virtual en el qual es veu com una dona és agredida verbalment per la seua parella a l’interior d’un cotxe. Una producció amb la qual es pretén una experiència immersiva molt real d’una ficció sobre violència masclista, i que permet a la persona que es posa les ulleres de realitat virtual poder traslladar-se a aqueixa situació. Tan real com “normalitzada” per més del 80% dels homes enquestats majors de 40 anys. “Una prova que és necessari molt de treball per a fer en la conscienciació sobre la violència masclista, i que demostra que aquestes eines, la tecnologia i la innovació pot servir la ciutadania per a seguir per eixe camí per a combatre i fer front a la xacra del masclisme”, explica el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Roberto Jaramillo.

D’aquesta manera la realitat virtual es converteix en una eina que pot servir per a sensibilitzar i combatre la violència masclista. Segons el 100% de les persones enquestades, la realitat virtual pot ser una eina molt útil, ja que posa a totes les persones, dones i homes, en la posició de la dona agredida. “Veure el que la protagonista veu, sentir el que ella sent, posar-se en la seua pell i que així reaccionem totes les persones és la finalitat d’aquest projecte innovador de Las Naves”, ha explicat Jaramillo.

DINS DEL CICLE ‘REALITAT VIRTUAL PER AL DESENVOLUPAMENT HUMÀ’

Las Naves ha presentat ‘El Mal Amor’ en l’última jornada d’aquest cicle de sessions -sota el títol «Realitat Virtual per al desenvolupament humà»-, que aborden diferents problemàtiques o reptes socials als quals aquesta innovadora tecnologia pot donar resposta. Després de les dues primeres sessions que van girar entorn de la realitat virtual aplicada a atendre la diversitat funcional, i com a través d’aquesta tecnologia podem analitzar l’espai urbà i la participació ciutadana per a dissenyar estratègies de millora de la ciutat, va arribar la tercera sessió centrada a enfocar les ulleres de realitat virtual en la xacra de la violència masclista.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − huit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018