25n
25N
25N

Navarro (CEV) tem que els ajustos del Consell "afectaran bàsicament" les línies de suport a les empreses

Davant el 10N, apel·la a un “acord assenyat” per “un Govern del signe o signes que siga, fort i estable” front l’alentiment econòmic

Navarro (CEV) tem que els ajustos del Consell "afectaran bàsicament" les línies de suport a les empreses
20/09/2019 -

El president de la Confederació d’Empresaris de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, tem que els ajustos que ha de dur a terme el Consell afectaran “bàsicament” les línies de suport a les empreses, que segons ha recordat, són ja un 30% inferiors a la mitjana de la resta de comunitats, a causa del “problema de finançament crònic” que pateix la regió valenciana.

Navarro ha realitzat aquestes declaracions després de la presentació de l’informe ‘L’impacte de l’auditoria en l’empresa valenciana’ al costat del president del Col·legi d’Auditors de la Comunitat, Rafael Nava, en ser preguntat per com afectarà l’empresariat la situació financera de la Generalitat, pendent dels lliuraments a compte i de la liquidació de l’IVA de 2017 i de l’extra FLA, i davant l’escenari de noves eleccions generals el pròxim 10 de novembre.

Segons el responsable de la patronal autonòmica valenciana, “el més segur és que els Pressupostos de la Generalitat es prorrogaran, amb una reducció indubtablement”, i atés que estan dient no afectarà serveis socials, sanitat ni educació, “a qui principalment afectaran és a línies de suport a les empreses.

En aquest sentit, ha recordat que el Govern valencià, “pel problema del finançament crònic que tenim, inverteix un 30% menys que la mitjana d’altres CCAA en línies de suport” al teixit empresarial, tant dinamitzadores de l’ocupació com d’altres aspectes. I encara que valora que “s’està fent un esforç en aquest sentit, la nova reducció que es tem “no agrada”.

En tot cas, el líder de la patronal autonòmica ha volgut deixar clar que si les ajudes a l’empresariat valencià són menors que la mitjana de la resta d’autonomies, es deu fonamentalment a l’infrafinançament que pateix la Comunitat i ha criticat que “en aquests quinze mesos de Govern socialista podria haver-se liderat molt més una solució al problema crònic de l’infrafinançament i no solament per a aquesta Comunitat, per a totes les CCAA”.

“No s’ha fet, i sincerament això ja ens va succeir en governs anteriors tant del PP com del PSOE i el que tornem a sentir és que de nou aquesta Comunitat, els ciutadans som de nou de segona o tercera a nivell nacional”, ha lamentat. I “és que aquesta ministra (Mª Jesús Montero) a vegades ens recorda molt al ministre anterior (Cristóbal Montoro”, ha dit.

“EL DUBTE” DEL 10N

Quant a l’horitzó electoral que es planteja el 10N, el president de la CEV ha assenyalat que “d’ací al 10N, “escoltarem moltes coses, ens prometran moltes més, i al final el que ha de tindre la responsabilitat és el ciutadà, de votar el que considere que ha de votar”.

Però en tot cas, ha volgut llançar “un avís a tots els partits polítics”: “Necessitem un Govern, del signe que siga o dels signes que siga, estable i fort per a previndre i anticipar-nos a la qual ens vindrà que indubtablement la que ens vindrà està en marxa”, això és un “alentiment de l’economia”, ha advertit.

Al seu entendre, “aqueix Govern fort i estable tal vegada hauria de ser per un acord assenyat de tots els partits polítics per a preparar-nos a una situació econòmica que ja està traslladant-se als mercats”.

Navarro ha explicat que “amb una Alemanya pràcticament en recessió, amb França i Itàlia amb creixements per davall de l’esperat i el problema del Brexit –el 62% de les exportacions valencianes són a aquests mercats– indubtablement el que volem és que hi haja un Govern fort i estable. El dubte és si del 10N eixirà un Govern fort i estable”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − nou =

CCCC