25n
25N
25N

La Nau presenta un còmic sobre el canvi climàtic

Els dibuixos compten amb la col·laboració de “grans noms de la il·lustració espanyola”

La Nau presenta un còmic sobre el canvi climàtic
03/12/2019 -

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) acull aquest dimarts, a les 19 hores, el còmic ‘Pur Perú’, un àlbum gràfic sobre la situació mediambiental que pretén “conscienciar sobre el canvi climàtic” a través de l’art de “grans noms de la il·lustració espanyola”.

Resultat d’una iniciativa de l’ONG CESAL i amb direcció artística de MacDiego, ‘Pur Perú’ mostra els treballs d’alguns dels millors dibuixants i guionistes del nostre país i compte, a més, amb la signatura de Sento Llobell en la portada. L’entrada a la Sala Gonzalo Montiel, en la qual se celebrarà l’esdeveniment, és lliure fins a completar aforament.

En l’acte intervindran el director de l’Aula del Còmic de la UV, Álvaro Pons; la cap de l’Àrea de Seguiment d’ONGD de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, Cristina Lippi Ibáñez de Aldecosa; el director d’Estratègia i Innovació de CESAL, David Bravo; el director d’Art de ‘Pur Perú’, MacDiego; els dibuixants Pam López i Paco Roca i la regidora delegada d’Acció Cultural de València, Maite Ibáñez.

En ‘Pur Perú’ onze dibuixants i guionistes presenten diverses històries sobre el canvi climàtic i les seues conseqüències per al planeta, amb el Perú, el tercer país més vulnerable a la situació d’emergència climàtica que vivim, com a protagonista, ha destacat la UV en un comunicat.

El resultat són huit capítols independents que acosten al país llatinoamericà d’una “forma molt personal, en un viatge carregat de tradicions i sabers ancestrals”. Els signen autors com Paco Roca (Premi Nacional del Còmic), Ana Miralles i Emilio Ruiz, Pam López i Francisco Sánchez, Teresa Valero, Juan Carlos San Román ‘Calo’, Javier de Isusi al costat d’Alex Orbe, Nuria Tamarit i Rubén Jiménez ‘el Rubencio’, amb portada de Sento Llobell.

ONG CESAL

Aquest projecte l’impulsa l’ONG CESAL, que porta més de 30 anys treballant en cooperació al desenvolupament en zones rurals i focus urbà-marginals de grans ciutats localitzades en països en vies de desenvolupament.

De la mà de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), CESAL treballa des de 2014 en un programa d’enfortiment de la governança ambiental i la participació ciutadana per a l’adaptació al canvi climàtic en la selva d’Ucayali i la serra Apurimac, situades al Perú.

Tot això s’emmarca en el suport a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, “Acció pel Clima”, de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible adoptada per les Nacions Unides el setembre de 2015.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 11 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell